Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan ve Putin ‘domates’ için el sıkıştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Nisan 2023 17:00 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 00:40
Son dakika! Erdoğan ve Putin ‘domates’ için el sıkıştı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde ilave havayolu seferi için mutabakata varıldığı ve domates kotasının da 500 bin tona çıkarıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, gerçekleştirdiği görüşmenin ardından anlaşmaya vardı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, iki ülke arasından sağlanan anlaşmada, ilave havayolu seferlerinin olması ve Türkiye​'nin sattığı domates kotasının da 500 bin tona çıkarılacağı aktarıldı.

PUTİN'E TAHIL KORİDORUNUN SÜRESİ UZATILSIN TEKLİFİ

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl koridorunun süresinin uzatılması gerektiğini belirttiği, Putin'in de karşılık olarak, "Türkiye'nin teklifini önemsiyoruz" dediği ifade edildi. 

PKK İLE MÜCADELE VE SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜ MASADA

Açıklamada ayrıca Suriye ile dörtlü çalışma grubuna ilişkin de verilen bilgide, "Çalışma grubunun gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve sığınmacıların dönüşü ile siyasi süreç var" denildi. Bir sonraki görüşmenin seçimden sonra olabileceği belirtildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...