Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'da Putin ile görüşecek: Suriye'ye askeri operasyon masada

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Temmuz 2022 18:30 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 11:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'da Putin ile görüşecek: Suriye'ye askeri operasyon masada

Astana Süreci’ndeki 7'inci Liderler Zirvesi, salı günü İran’ın başkenti Tahran’da yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran liderleri ile bir araya gelecek. Zirvede, Suriye’deki son durumun yanı sıra küresel ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Erdoğan, üçlü zirvenin ardından Putin ile ikili görüşme yapacak. Görüşmede Suriye’ye askeri operasyonun gündeme gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İran​ Cumhurbaşkanı Reisi'nin davetine icabetle resmi ziyarette bulunmak ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na katılmak için 18-19 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran​'ı ziyaret edecek.

Suriye​'deki krize siyasi çözüm için masa bu kez Tahran'da kurulacak. Garantör ülkeler Türkiye​, Rusya ve İran'ın liderleri Suriye'deki son durumu değerlendirmek için toplanacak.

Türkiye, Rusya ve İran; Suriye'deki savaşı sona erdirmek için 2016'nın sonunda harekete geçti. 3 ülkenin çabası ile Suriye'de önce ateşkes sağlandı. Ardından da siyasi çözüm için Astana Süreci başlatıldı. Bu mekanizma kapsamında üç ülkenin liderleri, bakanları ve teknik heyetleri belirli aralıklarla bir araya gelerek Suriye'deki gelişmeleri gözden geçiriyorlar. Bu kapsamda liderler arasındaki 7'inci zirveye İran ev sahipliği yapacak.

TAHRAN’DA ÜÇLÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Tahran'da bir araya gelecek. Üçlü zirvede; Suriye'deki siyasi çözüm süreci, terörle mücadele, PKK/YPG terör örgütünün saldırıları ve göçmenlerin geri dönüşü gibi başlıklar masada olacak. Liderler Zirvesi'nde bölgesel sorunların yanı sıra küresel gelişmeler de ele alınacak.

PUTİN İLE İKİLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin ve Reisi ile baş başa görüşmeler de yapması planlanıyor. Erdoğan-Putin görüşmesinde, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası askeri operasyonunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...