Tgrt Haber

Erdoğan, 'Paralel yapıyla mücadelede gereği neyse yapıyoruz'

07 May 2016 16:27
Erdoğan, 'Paralel yapıyla mücadelede gereği neyse yapıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla mücadeleye ilişkin, 'Amerika'da kendilerine bir 400 dönüm yer vermişler, oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse biz de bunu yapıyoruz, yapacağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.Geçen temmuz ayından itibaren devam eden terör operasyonlarında Malatya'nın 13 şehit verdiğini belirten Erdoğan, Malatyalı şehitlerin hepsinin ismini söyleyerek, Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu."Çukur siyaseti ile Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Şunu unutmayın, İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor, Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken arkamda ülkemizin tamamının, özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum ve yine biliyorum ki herkes sussa Malatyalı susmaz." ifadelerini kullandı. 

"Gereği neyse yapıyoruz, yapacağız"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"780 bin kilometrekareyle tek vatan... Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz, boşuna heveslenmesinler. Bu vatan toprakları, Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır ve burada operasyon yok. 

Tek devlet...Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet, asla... Neymiş o? Paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, işte Amerika'da kendilerine bir 400 dönüm yer vermişler, herhalde onların devleti orası. Ne olacak? Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi ya deport edin veyahut bize gönderin. Oradan ülkemin içini karıştırıyor ve gereği neyse biz de bunu yapıyoruz, yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika'ya gidiyor, Avrupa'ya gidiyor, bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor. Tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Başka bir şey asla."

"Darbecileri kırmızı halılarla karşılıyorlar"

Erdoğan, bölgede ve ülkede yaşanan gelişmelere de değinerek, bu coğrafyayı kana ve ateşe boğanların, kardeşi kardeşe kırdırdıklarını söyledi.

Öldürenin de ölenin de "Allahuekber" dediğini belirten Erdoğan, "Bölge insanının başına musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Batı ülkeleri, bölgeye demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyor, sonra demokratik yollarla işbaşına gelenleri deviren darbecileri kırmızı halılarla karşılıyor, hürmette kusur etmiyorlar." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin göçmen konusundaki fedakarlığını görmezden gelenlerin, kapılarına birkaç yüz bin mülteci dayanınca hemen sınırlarını kapattıklarına işaret eden Erdoğan, "Terörle mücadelemiz yüzünden bizi eleştirenler, bombalar kendi topraklarında patlamaya başlayınca demokrasiyi de özgürlükleri de rafa kaldıracak hale geldiler. Vize konusunda, Türkiye'ye terörle mücadele konusunda, 'terörle mücadele yasasını değiştirin' diyenler, önce Avrupa Parlamentosunun kapısında, yanında terörist çadırı açanların o çadırlarını kaldırsınlar." ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...