Tgrt Haber

Erdoğan Somali Büyükelçiliği'ni yeniden açtı

03 Haziran 2016 14:51
Erdoğan Somali Büyükelçiliği'ni yeniden açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Afrika turunun üçüncü ve son durağı Somali'de. Daha önce saldırıya uğrayan ve kapatılan Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği yeniden inşa edildikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Büyükelçiliği'ni açtı. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte açılışı yaptı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; Değerli misafirler, ben bugün çok mutluyum. 2011 yılında ilk geldiğim günden bu yana yaptığınız ilerlemeleri gördüğüm için çok mutluyum. Şu anda içinde bulunduğumuz Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi, Türkiye'nin yurt dışında bulunan 1 numaralı külliyedir. Gittiğimiz her yerde söylüyorum bize büyük bir yer lazım. Burada Türkiye'nin şanına yakışır bir yer yapalım.

"Kiracılık geleneğimizde yok"

Bizim geleneklerimizde kiracılık yok. Hele hele büyükelçilik kira gibi bir binada olduğu zaman onun tadı da olmuyor, oradaki hizmet de lezzetli olmuyor. Buralarda bizim kiracı olduğumuz bir büyükelçiliğimiz olmaması lazım. O yüzden satın almaya başladık. Farklı yerlerden muhbir anlayışı ile çalışan Büyükelçilik istemiyoruz. Hedef 54 Afrika ülkesinin 54'ünde de büyükelçilik binasını açmaktır. İnşallah bunu da başaracağız, gerçekten şu anda Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi bir örnek oldu. Bugün burada cuma namazı hep birlikte kılındı.

Albayrak Grubu'na özel teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ın da yer aldığı açılış töreninde, Erdoğan, Albayrak Grubu'na teşekkür etti. Erdoğan şöyle konuştu;
"Buradaki yatırımlarından dolayı Albayrak Grubu'na da teşekkür ediyoruz"

"Şehidimizin adı burada yaşayacak"

Şehidimiz Sinan Yılmaz'ın ismi buradaki toplantı salonlarından birinde yaşamaya devam edecek. Kızılay Sağlık Meslek Yüksekokulu 600 öğrenci ile Eylül ayında eğitimine başlayacak. Şu anda askeri eğitim merkezini inşa ediyoruz. İnşallah onun açılışında da bir araya geleceğiz. Şimdi Ramazan ayının arifesindeyiz. Rabbim bizi Ramzan-ı Şerif'e kavuştursun.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...