Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yakın zamanda' diyerek duyurdu: Büyük müjde yolda

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 15:49 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 16:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yakın zamanda' diyerek duyurdu: Büyük müjde yolda

Körfez ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda büyük bir müjdenin açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Suudi Arabistan​, Katar​, Birleşik Arap Emirlikleri​ ve KKTC​ ziyaretlerinin dönüşünde gazetecilerin sorularını tek tek cevapladı. BAE ile enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda büyük anlaşmalar imzalandığını belirten Erdoğan, "50.7 milyar dolar tutarında devasa ölçekli bir anlaşma yaptık" dedi.

İmzalanan tüm bu anlaşmalarla maddi karşılıklarının ötesinde Körfez ülkelerinin Türkiye’nin ekonomisine, sanayisine güvenlerinin göstergesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "NATO’un en güçlü ikinci ordusuna sahip, NATO’nun adeta lokomotifi Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği de Birliğe canlılık ve güç katacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan fahiş kira artışlarıyla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan, yaptığı davranışın cezasını çekecektir" dedi. Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı da sorulan Erdoğan ''Yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" cevabını verdi.

"YAKIN ZAMANDA MÜJDELİ HABERLERİ PAYLAŞACAĞIZ"

Erdoğan, uyuşturucu bağımlılığına karşı alınan önlemler hakkındaki soruyu da şöyle cevapladı: 

"Türk güvenlik güçleri uyuşturucu ticareti yapanlara göz açtırmıyor. Sokak satıcılarından uyuşturucu baronlarına kadar zehir tacirlerine Türkiye’yi dar ediyoruz, edeceğiz.  Diğer taraftan yerli, milli ve insani değerlerle donatılmış bir değerler eğitimini önemsiyoruz. 

Bu konuda atılması gereken adımları da tereddüt etmeden atacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin heba olmaması için eğitime öncelik veriyoruz. Aile ve gençlik bankamızla da gençlerimizin yanında olacağız. Bu konudaki çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Ümit ediyorum ki yakın zamanda müjdeli haberleri de vatandaşlarımızla paylaşacağız"

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...