Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

19 Ekim 2022 18:25 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 19:06
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden bu yanan akan kanın bir an önce durması için diplomatik görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor.Putin​ ve Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerde her defasında 'barış' çağrısını yineleyen Erdoğan, bugün kritik bir görüşme daha gerçekleştirdi.

'DİPLOMATİK ÇÖZÜM VİZYONUNU CANLI TUTALIM'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı. Erdoğan'ın görüşmede Zelenskiy'e diplomatik çözüm vizyonunu her koşulda canlı tutmak gerektiğini söylediği öğrenildi.

"SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

Erdoğan, savaşın müzakereler yoluyla sona erdirilmesi için gereken her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Bartın’da yaşanan maden patlaması dolayısıyla yayınladığı taziye mesajı için Zelenski’ye teşekkür de etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...