Tgrt Haber

Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajları: Husumetler iki ülkeyi de yıprattı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Kathimerini
12 May 2023 14:34 - Güncelleme : 12 May 2023 14:48
Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajları: Husumetler iki ülkeyi de yıprattı

Yunan basınına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, husumetlerin iki ülkeyi de çok yıprattığını belirterek, gelecek dönem için dostluk mesajları yolladı.

Türkiye​ pazar günü düzenlenecek cumhurbaşkanı ve parlamento seçimleri için artık saatleri sayarken liderler de hem yurt içinde hem de sınır ötesinde siyasi mesajlar vermeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan​'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini’ye önemli açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs​ seçimleri ile ilgili öngörülerini paylaşan Erdoğan, zaferden emin olduğunu belirtirken "Meydanlardaki büyük mitingler buna işaret ediyor. Halk arzusunu gösteriyor, biz de bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

MLİÇOTAKİS'E SESLENDİ: O DASÖZÜNDE DURSUN

Türkiye​'nin ardından, 21 Mayıs'ta da Yunanistan​'da sandık başına gidileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan​, bundan sonraki dönemde Yunanistan​ ile husumetleri ve rekabetleri bir kenara bırakabileceklerini söyledi. Husumetlerin iki ülkeyi de çok yıprattığının altını çizen Erdoğan, İki ülke ilişkilerinin, yeni bir dönemin başlangıcı olması arzusunu dile getirdi.

Yunanistan​ Başbakanı Miçotakis​'e de mesaj gönderen Erdoğan, dostluk çağrısında bulunrarak, "Miçotakis​ de benimle aynı izlenimleri ve duyguları aynen korumalı. O da sözünde dursun" dedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda "Türkiye'den Yunanistan​'a en kalbi dostluk selamlarımı gönderiyorum' ifadesini kullandı.

14 MAYIS​ 2023 SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS​ 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS​ 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS​ 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS​ 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

 

 

Kaynak: Kathimerini
Sonraki Haber Yükleniyor...