Tgrt Haber

Erdoğan'dan KDV indirimini uygulamayan fırsatçılara sert uyarı: Cezalar şiddetli olacak

14 Şubat 2022 11:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumu ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Henüz kendisi pozitif, Hamd olsun hafif bir şekilde geçiriyor" dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye yapacağı kritik ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. KDV indirimini uygulamayan marketlere sert uyarıda bulunan Erdoğan, "Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumu ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Henüz kendisi pozitif, Hamd olsun hafif bir şekilde geçiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyareti öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemin başlatıldığını belirten Erdoğan, "Bu ziyaretimizle ilişkilerin yeniden hak ettiği yere ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz" dedi.

Açıklamalarının devamında gıda ürünlerine yapılan KDV indirimi uygulaması sonrası hafta sonu bazı marketlerin zam yaptığı iddialarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır" dedi.

"YENİ DÖNEM BAŞLATIYORUZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İlişkilerimizde yeni dönem başlatıyoruz. Bu ziyaretimizle ilişkilerin yeniden hak ettiği yere ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Körfez Bölgesi'ndeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz.

Geçen ay Abu Dabi'ye yönelik saldırıları güçlü şekilde kınadık. Bugün ve yarınki temaslarda bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ayrıntılı olarak ele alacağız. 5.5 milyar doları ihracat olmak üzere 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle BAE önde gelen ortaklarımız arasında yer alıyor. BAE, yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10. pazarı konumundadır.  

FIRSATCILARA SERT UYARI

Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek.

EMİNE ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak. Henüz kendisi pozitif. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamd olsun hafif bir şekilde geçiriyor. Umarım kısa sürede bu süreci atlatır.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...