Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Baykal ailesine taziye ziyareti

14 Şubat 2023 22:54 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 04:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Baykal ailesine taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan geçtiğimiz günlerde vefat eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve eşi Emine Erdoğan​, geçtğimiz günlerde vefat eden eski CHP​ Genel Başkanı ve Antalya​ Milletvekili Deniz Baykal​'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Eşi Emine Erdoğan ile Baykal'ın Beysukent'teki evine gelen Erdoğan, Baykal'ın eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal ve oğlu Ataç Baykal'a başsağlığı dileklerini iletti.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938 doğumlu Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4. genel başkanıdır. Baykal, 1995–1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürüttü ve kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını yürüttü. Baykal, ilk defa 1973 yılında Türkiye genel seçimleri'nde meclise girerek  37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştır.

12 Eylül Döneminde kısa süre gözetim altında tutuldu. Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili olarak seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu. Deniz Baykal, 1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçilmiştir. Baykal, 2002–2010 yılları arasında Ana Muhalefet Partisi lideri olmuştur. 2015 yılında ise Deniz Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Türkiye genel seçimlerinden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yapmıştır. Deniz Baykal, 1963 yılında Olcay Baykal evlendi ve bu evlilikten  2 çocuk sahibi oldu. 3 torunu vardır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Baykal ailesine taziye ziyareti

DENİZ BAYKAL NEDEN ÖLDÜ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulunan Deniz Baykal, yaşı sebebiyle bir süredir sağlık problemleriyle mücadele ediyordu. Baykal, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...