Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: 3 liderle art arda görüştü

05 Nisan 2022 15:50 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 16:40
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: 3 liderle art arda görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kishida, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, ülkeler arası ilişkileri geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı.

Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sonlandırılması için diplomasi trafiğine sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve Macaristan  Başbakanı Viktor Orban ile art arda telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımların konuşulduğu görüşmelerde Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.  

Erdoğan, ateşkesin sağlanması ve insani koridorların açılmasına yönelik Türkiye’nin girişimlerini sürdürdüğünü Kishida, Borut Pahor ve Viktor Orban'a aktardı.

ERDOĞAN’DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüşmüştü.

Erdoğan liderlerle olan görüşmesinde, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanmasına yönelik girişimler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

HAZAR GEÇİŞİNİN ÖNEMİ ARTTI

Erdoğan Tokayev ile görüşmesinde ise, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte, doğu-batı güzergâhında Hazar geçişli Orta Koridorun geliştirilmesine duyulan ihtiyacın daha da arttığına işaret ederek, bu kapsamda Türkiye ile Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestinin sağlanması zaruretinin ortaya çıktığını, bu konuda somut adımlar atmanın faydalı olacağını ifade etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...