Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan 'HDP'ye bakanlık verilebilir' ifadelerine ilişkin ilk kez konuştu: Ben çürük tahtaya basmam

09 Eylül 2022 11:51 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 12:16
Son dakika! Erdoğan 'HDP'ye bakanlık verilebilir' ifadelerine ilişkin ilk kez konuştu: Ben çürük tahtaya basmam

Son dakika haberi: Balkan turu dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' ifadelerine ilişkin ilk kez konuştu. 6'lı masaya yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, sözlerle ilgili, "Yani onu benim değerlendirmem doğru olur mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam" diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tartışmalara neden olan 'KHK' açıklamalarına ise "Neymiş; FETÖ’cülerle, KHK’lılarla ilgili “ben bırakacağım” diyor. Sen kimsin, sen neyi bırakıyorsun?" diyerek tepki gösterdi.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turu dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP​'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin ilk kez konuştu.

Erdoğan, konuyla ilgili, "Yani onu benim değerlendirmem doğru olur mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam" dedi.

'ÖNCE TOPLANTIDA MESAFE ALIN'

6'lı masaya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, muhalefetin henüz Cumhurbaşkanı adayı göstermemesine dikkat çekti. Muhalefet partilerinin yapacakları toplantıya ilişkin karar alınamamasını değerlendiren Erdoğan, "Adı altılı masa olan, nereye gideceği belli olmayan bu yapıdan hiçbir şey çıkmaz. Varsa adayınız adayınızı açıklarsınız değil mi? Ama şu anda altılı masanın yaptığı tek iş var; “Önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?” Tek yaptıkları iş bu. Sıralamaya koymuşlar. Başka bir şeyi hiç duydunuz mu? “Önümüzdeki toplantıyı kimin evinde yapacağız?” Hep bu. Bir mesafe alın, bir adım atın; yok. Herhalde bunlar Yüksek Seçim Kurulunun açıklamayı yaptığı ana kadar bir karar alamayacaklar diye düşünüyorum" dedi.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'KHK' TEPKİSİ

CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışmalara neden olan 'KHK' açıklamalarına sert tepki gösteren Erdoğan, "Neymiş; FETÖ’cülerle, KHK’lılarla ilgili “ben bırakacağım” diyor. Sen kimsin, sen neyi bırakıyorsun? Eğer bu ülke bir hukuk devletiyse bu hukuk devletinde bu kararı verecek olan merci bellidir. Neresidir? Yargıdır. Yargı bunun kararını verir. Ama o, bu kararı yargıya bırakmıyor, kendisi bu kararı verecekmiş! Yani bunların bir defa hukuk tanımazlığı da var, kanun tanımazlığı da var. Bay Kemal’e sormak lazım “sen bu yetkiyi nereden alıyorsun?” O masanın etrafında olanlarda da bu konuyla ilgili gariplikler var. Bir defa böyle bir yetki yok. Şimdi zaten bunlara kalsa ne yapacaklar; “Abdullah Öcalan’ı da bir KHK kararıyla bırakacağım” derler. Demirtaş için de derler. Diğerleri için de derler. Öyle bir yetki var mı? Bizim bu kadar şehidimiz var. O şehitlerimizin anacıkları ve bu milletin evlatları bu işe nasıl bakar! Asla böyle bir şeye prim vermek mümkün değil. Bu kadar şehidimiz olacak, bütün bu şehitlerimizin faillerine siz tahliye kararı vereceksiniz veya beraat kararı vereceksiniz! Bizler bu ülkede siyaset yaptığımız sürece kolay değil bu işler" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...