Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a taziye mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Haziran 2023 19:47 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 20:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'da meydana gelen ve 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği tren kazası nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Erdoğan, "Türkiye olarak yaraların sarılması için Hindistan’ın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Hindistan’ın Odisha eyaletinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 294’e yükseldi. Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken yetkililerin kazanın neden gerçekleştiğine dair raporu açıklanması bekleniyor. Hindistan​'da bu gelişmeler yaşanırken birçok ülke liderinden taziye mesajı geldi. Taziye mesajı yollayan liderlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan...

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan, "Hindistan’ın Odisha eyaletinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Hindistan halkına ve hükûmetine şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak yaraların sarılması için Hindistan’ın yanındayız" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1665397172370657282

MODİ: EN AĞIR CEZA VERİLECEK

Öte yandan Hindistan Başbakanı Narendra Modi​, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Balasore Tren Kazası​ nedeniyle derin bir acı duyuyorum. Düşüncelerim yaslı ailelerle birlikte. Ölenlerin ailelerinin kayıpları telafi edilemez ancak hükümet onlara yardım etmek için her yolu deneyecektir. Bu olay hükümet için çok ciddi, her türlü soruşturma için talimat verildi ve kim suçlu bulunursa ona en ağır ceza verilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...