Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e net NATO mesajı: Verilen sözler yerine getirilsin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 13:35 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 13:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e net NATO mesajı: Verilen sözler yerine getirilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. İsveç’in Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu terör örgütleriyle mücadele ve teröristlerin iadeleri konusunda somut adım atmasının kendileri lehine olacağını olacağını belirten Erdoğan, "Verilen sözlerin, garantilerin yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın İsveç​'in NATO​'ya katılım protokolünü TBMM​'ye sevk edeceği açıklaması hem Türkiye'de hem de dünyada geniş yankı bulmuştu. Körfez ziyaretleri dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili düzenleme Meclis’ sevk edildiğinde, süreç TBMM çalışma takvimine göre şekil alacağını söyleyen Erdoğan, "Görüşmelerimizde İsveç tarafının verdiği sözlerin, garantilerin takipçisi olacağız. İsveç’in atacağı adımlara göre de biz harekete geçeriz. NATO’un en güçlü ikinci ordusuna sahip, NATO’nun adeta lokomotifi Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği de Birliğe canlılık ve güç katacaktır"dedi.

"VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

İsveç’in Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu terör örgütleriyle mücadele ve teröristlerin iadeleri konusunda somut adım atmasının kendileri lehine olacağını olacağını belirten Erdoğan, "Verilen sözlerin, garantilerin yerine getirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...