Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'KAAN'ı eleştirenlere cevap: Biz teknoloji üretiyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 May 2023 09:37 - Güncelleme : 02 May 2023 10:22

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli muharip uçağı KAAN ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Parçası kalorifer peteğine benziyor" diyenlere "Biz teknoloji üretiyoruz, hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz" ifadeleriyle cevap verdi.

Türkiye'yi bir üst seviyeye taşıyan milli savunma projeleri dün Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın katılımlarıyla düzenlenen törenle hangardan çıktı. Erdoğan konuşma yaptığı törende, Milli Muharip Uçak'ın adının 'Kaan' ve isim babasının da Devlet Bahçeli​ olduğunu duyurdu.

Savunma sanayinin büyük başarılarından olan Hürkuş​ ve Milli Muharip Uçak 'Kaan' pistte birlikte yürüdü. Türkiye'nin 20 yıldır hayalden gerçeğe dönüşen sayısız projeye sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Bunlara da herhalde maket diyeceklerdir. Dikkat ederseniz ülkemizin savunma sanayinde elde ettiği her başarıda bunlar bir de suyun öte tarafındakiler rahatsız oluyor" ifadelerini kullandı.

KAAN​'I ELEŞTİRENLERE CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün hangardan çıkarılan milli muharip uçağı​ KAAN ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.  Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama, Kaan'a"Parçası kalorifer peteğine benziyor" diyenlere "Biz teknoloji üretiyoruz, hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz" ifadeleriyle cevap verdi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal’in “İstikbal göklerdedir” diyerek işaret ettiği çalışmalara Vecihi Hürkuşlar, Selahattin Reşit Alanlar, Nuri Demirağlar, Nuri Killigiller teşebbüs etmişti. Ama bu vizyoner girişimler içeriden ve dışarıdan engellendi, ta ki bizim dönemimize kadar...

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'KAAN'ı eleştirenlere cevap: Biz teknoloji üretiyoruz

Rahmetli hocamız Necmettin Erbakan her “ağır sanayi hamlesi” dediğinde linç edildi. Merhum Özal ile atılan adımların devamı, sonraki koalisyonlar döneminde getirilmedi.Nice idealist mühendisimizin, sanayicimizin, yüreği ülkesi için çarpan pırıl pırıl gencimizin samimi çabaları sinsi yöntemlerle akamete uğratıldı.

Biz de “savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye” idealiyle yola çıktığımızda birçok engelle karşılaştık. Bunu kimi zaman açıkça, kimi zaman da sureti haktan görünerek yaptılar. “Durduracağız” diyemediklerinde “dokunacağız” dediler, “kapatacağız” deme cesareti gösteremediklerinde “rekabet” dediler; süslü cümlelerle niyetlerini gizlemeye çalıştılar.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1653035237587423232

"DURMADIK, YILMADIK, PES ETMEDİK"

Buna rağmen durmadık, yılmadık, pes etmedik, hedeflerimizden bir an olsun ayrılmadık. Daha önce yapılmayan, başlasa da ilerlemeyen, hatta sabote edilen, Gazi’nin hayali “İSTİKBALİ” milletimize hamdolsun biz yaşattık. Ama daha gidecek çok yolumuz var…

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'KAAN'ı eleştirenlere cevap: Biz teknoloji üretiyoruz

"BİZ TEKNOLOJİ ÜRETİYORUZ"

İşte dün “Parçası kalorifer peteğine benziyor” diyerek aşağıladıkları millî muharip uçağımız KAAN’ı hangardan çıkardık. Ülkemizin ilk süpersonik jet uçağı HÜRJET’in, ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2’nin, ANKA-3 insansız savaş uçağımızın çok kritik aşamalarına şahitlik ettik.

Biz sadece uçak, helikopter, uydu, tank, füze, silah üretmiyoruz. Biz teknoloji üretiyoruz, hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...