Tgrt Haber

Erdoğan'dan kanser hastalarını ilgilendiren çok önemli açıklama

12 Nisan 2017 16:19
Erdoğan'dan kanser hastalarını ilgilendiren çok önemli açıklama

Erzurum'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser hastalarını ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, ''Kanser ilaçlarıyla ilgili bir sıkıntı vardı, kanser ilaçlarının bedelini hastaların ödemesi gibi. Geçen gün Sayın Başbakan ile bunu görüştüm. O bedelleri de devletin ödemesi gerektiğini söyledim'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

''Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler-Dereler'de inlerine girdik. 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Durmak yok, yola devam. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihi bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Artık devlet hiçbir aracı olmadan, doğrudan milletin devleti haline geliyor. Millete değil, kendilerine hizmet eden, devlet hayaliyle yananlar için 16 Nisan kabus günüdür. Onların kabus günü benim milletimin bayramı olacaktır

KANSER HASTALARININ İLAÇ SIKINTISI

Benim vatandaşım ilacını alamıyordu. Şimdi böyle bir dert var mı? Şimdi geçen Başbakanımız ve Bakanımız ile konuştuk. Kanser ilaçları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Artık bu tür hastalarımızında masrafını devlet olarak üstleneceğiz.

ERDOĞAN ERZURUM'A MÜJDELERİ ART ARDA VERDİ

Erzurum inşallah Doğu'nun incisi olacak. İnşallah! Buradan hemen bir müjde vereyim. Oltu, Pasinler ve Horosan ilçelerine bu yıl Karaçoban, Marman ve Tortum'a önümüzdeki yıl, İspir'e de bir sonraki yıl doğalgazı veriyoruz. Erzurum'a kış olimpiyatları yakışır değil mi? Şimdi ilk etabını yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Bu organizasyona aday olsak fena mı olur. 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum'dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmaları yaparlar. Bölgemizdeki tüm şehirlerimiz gibi Erzurum'un öncelikli sorumluluğunun istihdam olduğunu biliyoruz. Erzurum'a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam çıkarılmasını planladık. Bunun için devlet altyapı kuracak. Özel sektörde gelecek burada yatırımı yapacak. Tabi bunun için istikrar ve güven gerekiyor. İşte 16 Nisan istikrar ve güvendir. Eğer istikrar ve güven olursa teşvik versenizde işe yaramaz. İnşallah 16 Nisan'da yeni yönetim sistemine geçerek ülkemizin önünde yeni bir dönem açacağız. Erzurum Türkiye'de bir numara olacak. Batı'ya da cevabını en güzel şekilde verecek mi? Erzurum'a 14 yılda neler yaptığımızı anlatmama gerek yok. Günlük hayatınızın içinde görüyorsunuz.

"ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ'NİN KAPASİTESİNİ 300 YATAK ARTTIRACAĞIZ"

Spor tesisleri, bölünmüş yollar, havalimanı en modern şekilde yapıldı. Sağlıkta yapılanları hiç söylemiyorum. Bakanımız burada. O zaten size anlattı. Sadece 1200 yataklı olarak planlanan şehir hastanesini inşallah 300 ilaveyle büyütmekle olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Karadeniz'le Erzurum arasında ulaşımı kolaylaştıracak Ovit Tüneli'nin takip ediyorsunuz değil mi? Buradan Karadeniz'e kısa yoldan gideceğiz. Bayburt tarafında Kop Tüneli'nin inşası sürüyor. Bingöl tarafına yapılacak Çirişli Tüneli'nin hazırlıklarına başlandı. Erzurum İpek Demiryolu'nun en önemli duraklarından biri olacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...