Tgrt Haber

Erdoğan'dan New York'da çarpıcı mesajlar

22 Eylül 2016 21:16
Erdoğan'dan New York'da çarpıcı mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenen programda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "O gece (15 Temmuz) Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi." ifadelerini kullandı.

"ABD'deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor." diyerek şöyle konuştu:

Orada FETÖ'cü birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır."

Erdoğan, "Şu anda 'Türkiye'de anti Amerikancılık yaygın' diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya'da misafir ettiğimiz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90'ı ile burada 'Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğini göre bizim Amerika'ya olan muhabbetimiz azalmıştır' diyecektir." şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...