Tgrt Haber

Son dakika! İşçilerle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2022 20:33 - Güncelleme : 01 May 2022 22:05
Son dakika! İşçilerle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinin ciddi sınamalardan geçtiğini belirtip hayat pahalılığı yüzünden alım gücünün düştüğünü söyledi. Emekçilerin daha çok kazanması için devletin gelirlerinden vazgeçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ilişkin de açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığındaki iftar programında işçilerle bir araya geldi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hayat pahalılığının arttığını, bu sebeple de alım gücünün bir miktar düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde bir artış yaparak emekçilerin desteklendiğini ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölgemizde ve dünyada savaşların, krizlerin kol gezdiği bir dönemde bize ülkemizde huzurla yayaşabilmeyi nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyi için çalışacağız.

'HAYAT PAHALILIĞI YÜZÜNDEN ALIM GÜCÜ DÜŞMÜŞ OLABİLİR'

Dünyamız salgın dönemiyle başlayıp savaşla derinleşen bir kaosla uğraşırken önceliğimizi insanların aşına verdik. Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir miktar düşmüş olabilir ama 30 milyon çalışanımızla kısa sürede telafi edebiliriz. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin yere kapaklanmasını bekleyenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. 

Kardeşlerim bugün insanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok insanın fedakarlığı vardır. Eskiler emeksiz yemek olmaz derler, emek yoksa o koskoca binalar inşa edilemez. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez, emek yoksa yol, su, elektrik hiçbiri olmaz.

Son dakika! İşçilerle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

'EKONOMİMİZ CİDDİ SINAMADAN GEÇİYOR'

Hükümetlerimiz döneminde hep çalışanların emeklerini alabileceği adımlar attık. Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bu sınamaları alnımızın akıyla aşarak yolumuza devam ediyoruz. Bir yandan istihdam alanını artırırken bir yandan insanların işlerini korumalarını sağlamaya çalıştık. Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni giren kesimleri ayrıca destekledik.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete yüzde 50'den fazla artışı yaptık. Devlet olarak kendi gelirlerimizden vazgeçtik. Emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri gerçektir. Hükümete geldiğimizden beri en çok desteklediğimiz unsurlardan biri de sendikalaşmadır. 

Askerimizin sınırda yaptığı hizmeti siz burada alın terinizle gerçekleştiriyorsunuz. Sizlerin ürettiği gemiler ve diğer Savunma Sanayii ürünleri önemli kalemlerimiz arasında yer alıyor. Yıllarca ülkemizi savunma sanayii ürünleri ile tehdit edenler şimdi bizim ürettiklerimizin peşindedir. 3-5 yıla kadar kritik bazı projeleri de tamamlayarak bu alanda kendimizi güvenli hissedeceğiz. Şu an itibariyle yarı uçak gemimizi yaptık, inşallah tamını da yapacağız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 3 Mayıs 2022 19:28

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Osman Acet 1 Mayıs 2022 21:17

Tek Cümle 8.500 TL Olması gerek Asgari Ücret. Saygılar.

Sonraki Haber Yükleniyor...