Tgrt Haber

Tahran'da kritik zirve, imzalar atıldı! Erdoğan: 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Temmuz 2022 13:40 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 15:23
Tahran'da kritik zirve, imzalar atıldı! Erdoğan: 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile imzalanan anlaşmalar sonrası ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İran ile 7,5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakaladık. İnşallah 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İran’da Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Yedinci Toplantısı ile anlaşmaların imza töreninin ardından İran​ Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi​ ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider önemli açıklamalarada bulunurken Türkiye ile İran'ın mevcut ticari hacminin 7,5 milyar dolara ulaştığı yeni hedefin ise 30 milyar dolar olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce açıklamalarda bulunan İbrahim Reisi şu ifadeleri kullandı:

-Ziyaret iki ülke için dönüm noktası niteliğinde. İki ülke arasında yatırımın geliştirilmesi ele aldık. İki ülkenin ortak sanayi siteler kurması, üzerinde anlaştığımız konulardan bir tanesi. İki ülkeden teknoloji parkları kurulması müzakere konularımızdan bir tanesi. Doğal gaz anlaşmasının süresi uzatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ise şöyle:

-Reisi ile önce dar kapsamlı daha sonra heyetler arası toplantılarımızı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanı Reisi'nin ortaya koyduğu komşularla ilişkilerin geliştirilmesi vizyonunu çok değerli buluyorum.

"30 MİLYAR DOLAR HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Savunma sanayiindeki dayanışmamızı çok önemsiyorum. İran ile 7,5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakaladık. İnşallah 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz. Biz terör örgütlerini NATO sözleşmesinin içine soktuk. Bunlar hangi ülkede olursa o ülkenin huzurunu kaçıran baş belaları.

"ASTANA SÜRECİNİN YENİDEN AYAĞA KALDIRMA DURUMU OLACAKTIR"

Burada diğer bir önemli toplantı da Astana üçlüsü olarak burada liderler olarak bir araya geliyoruz. Putin- Reisi ve ben bir araya gelerek gelişmelerin son halini masaya yatıracağız. Astana sürecinin yeniden bir değerlendirme ve ayağa kaldırma durumu olacaktır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...