Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Sosyal medyanın sahte evrenine hapsolmayın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 11:00 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 13:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Sosyal medyanın sahte evrenine hapsolmayın

Son dakika haberi: Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere çok önemli mesajlar verdi. Teknofest kuşağının en donanımlı açıdan yetişmesini beka meselesi olarak gördüğünü belirten Erdoğan, "Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine kinle, nefretle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz" dedi. Sosyal medya üzerine gençlere uyarıda da bulunan Erdoğan, sahte bir evrene hapsetmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaz tatilinin ardından Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Eğitim öğretim döneminin ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Ders kiraplarının ücretsiz dağıtıma başlandıktan sonra velilerin kırtasi kırtasi dolaşmaktan kurtarıldığının altını çizen Erdoğan, artık yarımcı kitaların da öğrencilere ücretsiz olarak sunuluacağını duyurdu.

Teknofest​ kuşağının en donanımlı açıdan yetişmesini beka meselesi olarak gördüğünü belirten Erdoğan, "Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine kinle, nefretle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin dört bir yanındaki eğitim neferlerimize teşekkür ediyorum. Terör örgütleri tarafından hayattan koparılan şehit öğretmenlerimizi rahmet ile anıyorum. Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan öğretmenlerimizi anıyoruz. 20 yıl önce ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunun ilkini eğitim olarak belirtmiştik.

"ARTIK YARDIMCI KİTAPLAR DA ÜCRETSİZ SUNULACAK"

Ders kitaplarını ücretsiz şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık. Artık yardımcı kitapları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Kız çocuklarımızın okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaştı.

Ağustos ayından bu yana binden fazla köy yaşam merkezimizi hayata geçirdik. Türkçe seferberliği ile öğrencilerimizin tamamının, güzel dilimizi nitelikli bir şekilde kullanabilmelerini hedefliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Sosyal medyanın sahte evrenine hapsolmayın

"TEKNOFEST KUŞAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Teknofest kuşağının en donanımlı açıdan yetişmesini beka meselesi olarak görüyoruz. Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine kinle, nefretle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz.

İnşallah Teknofest kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Sevgili gençler, güzel ülkemizin umudu, yarını sizlersiniz.

"ŞANLI TARİHİNİZLE, ZAFERLERİNİZLE, KÜLTÜRÜNÜZLE GURUR DUYUN"

Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Sosyal medyanın size gerçeklerden kopuk sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Şanlı tarihinizle, zaferlerinizle, kültürünüzle gurur duyun.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...