Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bunlar yalancı yalancı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 15:05 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:13
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bunlar yalancı yalancı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusunda Meclis Başkanlığı'na teklif veren CHP'ye "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" teklifinde bulunmuştu. Erdoğan, yeni anayasa teklifine 'hayır' cevabı veren Kılıdçaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, "Bay Kemal, bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, bugün partisinin grup toplantısında CHP​'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifine karşı, başörtüsü meselesinin anayasal düzeyde çözüme kavuşturulması için teklifte bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından hemen sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni Anayasa​, yeni Meclisin işi olacak!” ifadeleriyle teklifi reddetiklerini açıklamıştı.

Özel'den sonra CHP lideri Kemal Kılıdçaroğlu da bir paylaşımda bulunarak, "Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Grup toplantısından sonra Ankara'da 'Gençlik ve Yerel Yönetimler' Temalı 'Tam Bana Göre Festival' Programı'na katılan Erdoğan burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Yeni nasayasa teklifine CHP kanadından gelen cevaplara ilişkin konuşan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu​'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun anaya değişiklik teklifine 'hayır' cevabı verdiğinin altını çizen Erdoğan, "Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok. Eğer samimi ve dürüstsen buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar, gelemezler. Çünkü dürüst değiller" dedi.

"GENÇLERİMİZ İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başkent millet bahçemiz önümüzdeki 5 gün boyunca 300 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Genel merkez gençlik kollarımız bu sene ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç başta olmak üzere herkese ulaşma gayretinde.

Size daha iyi hizmet için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gençler, sizler sadece ailelerinizin değil, ülkemizin de geleceğisiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sizlerin hayatını kolaylaştıracak, ihtiyaçlarını giderecek pek çok yatırım, eser ve hizmeti devreye alıyor.

"TEKNOFEST GEÇNLİĞİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR"

Hükümetlerimizin hepsinde, meclis grubunda gençlere güvendik, yeni yüzleri Türk siyasetine kazandırdık.Teknofest gençliği gümbür gümbür geliyor. Gençlerimizin seçilme yaşını 18'e düşürerek sizlere olan güvenimizi gösterdik.

Gençlerimiz sadece akademide, siyasette, ticarette değil, savunma sanayi, ileri teknoloji gibi her alanda rol oynuyor.

"BUNLAR YALANCI YALANCI"

Seçim günü geçtikten sonra gençlere dönüp yüzüne bakmayanlar sandık ufukta belirince gençleri hatırladılar.. Gece yarısı başörtüsüyle ilgili açıklama yapan Bay Kemal, bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok. Eğer samimi ve dürüstsen buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar, gelemezler. Çünkü dürüst değiller. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...