Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde ustalık dönemindeyiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2022 14:47 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 15:20
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde ustalık dönemindeyiz

Son dakika haberi: Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin turizmde yıllar içerisinde birçok dünya ülkesini geride bıraktığını ve turizm geliri olarak zirve noktada bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin turizmde çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdiğinin altını çizen Erdoğan, "Ustalık aşamasındayız, ustalığımızı daha iyi konuşturmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye​ Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin turizmde yıllar içerisinde birçok dünya ülkesini geride bıraktığını ve turizm​ geliri olarak zirve noktada bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarihiyle, tabiatıyla en önemlisi de insanıyla dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış hazineye sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Sahillerimiz bir başka güzeldir, Egemizin koyları güzeldir, Marmara​'nın kadim cazibesi bir başka güzeldir, Karadeniz'in yeşili bir başka güzeldir" dedi. 

Türkiye'nin turizmde çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdiğinin altını çizen Erdoğan, "Ustalık aşamasındayız, ustalığımızı daha iyi konuşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

"Ülkemiz tarihiyle, tabiatıyla en önemlisi de insanıyla dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış hazineye sahiptir. Sahillerimiz bir başka güzeldir, Egemizin koyları güzeldir, Marmara'nın kadim cazibesi bir başka güzeldir, Karadeniz'in yeşili bir başka güzeldir. 

Küresel salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da hem turist sayısı hem turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz.

"TURİZMDE USTALIK DÖNEMİNDEYİZ"

Turizmde artık çıraklık ve kalfalık dönemimizi bitirdik, ustalık aşamasındayız, ustalığımızı daha iyi konuşturmalıyız. Turizmde bu dönemde dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır.

Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini bilmiyor olabiliriz ama dışarıdan bakan herkes bu zenginliğini hemen fark ediyor. Ülkemizi dört bir yanımızda süren kriz ve çatışmaların dışında tutmak için çok çalışıyoruz.

Küresel denge ve bölgesel hassasiyeti incelikle tartıyor politikamızı buna göre belirliyoruz. Ülkemizi yeniden vizyonsuz yönetim bataklığına sürüklemek isteyenler bugün de boş durmuyor.

Amacımız, ülkemizi yeni baştan şekillenen küresel, siyasi ve ekonomik mimarinin merkezine yerleştirerek fırsatların elimizden kayıp gitmesine mani olmaktır"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...