Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'dan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilk yorum: Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2022 14:00 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 15:23
Son dakika! Erdoğan'dan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilk yorum: Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'ya hakaret ettiği gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezası hakkında ilk kez konuştu. Kendilerinin de eleştirdikleri pek çok mahkeme kararı olduğunu belirten Erdoğan, ama bu durumun hakimlere hakaret etme ve mahkeme kararını tanımama hakkını vermeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Mardin'den 6'lı masaya da meydan okuyan Erdoğan, "Yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsinler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin​'de toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Mardin'den petrol​ ve YHT müjdesi veren Erdoğan, bugün 3 petrol kuyusunun daha açılacağı ve Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projesinin Mardin'e kadar uzatılacağını duyurdu.

Türkiye'yi çukura itmek isteyenlerin Mardin'i kalkan olarak kullandığını belirten Erdoğan, çukur eylemlerinde Mardin'i yakıp yıktıklarını söyledi ve "Onlar yıktı biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler" dedi.

YSK'ya hakaret ettiği gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezası hakkında ilk kez konuşan Erdoğan, kendilerinin de eleştirdikleri pek çok mahkeme kararı olduğunu ama bu durumun hakimlere hakaret etme ve mahkeme kararını tanımama hakkını vermeyeceğini söyledi. 

Mahkemenin kararının ardından kopartılan fırtınanın arkasında faşist bir zinhineyin yattığını söyleyen Erdoğan, "Daha bu karar önce istinafa, ardından da Yargıtay'a gidecek, eksiği veya hatası varsa gereken yapılır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili Mardinliler, uzun bir aranın ardından sizleri muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Elhamdülillah bu ne coşku. Resmi rakam nedir dedim. Dediler ki, 75 bin kişi meydanda. Bu 2023'e yürüyüşün coşkulu adımıdır. 

Biz tarihin, kültürün, medeniyetlerin şehri Mardin'i Allah için seviyoruz. Kardeşliğin şehri Mardin'de her türlü zorluğu denediler. Şehrimize getirdiğimiz eserlerle Mardin'i zenginleştirdik. Bu süreçte neler yaşadığımızı neler yaşadığımızı sizler biliyorsunuz. Yüz yerden yaralı da olsak Mardin'e hizmet etmekten eser getirmekten asla geri durmadık.

MARDİN HAVALİMANI'NIN ADI DEĞİŞTİ

Bugün Mardin'e toplam değeri 8 buçuk milyar liraya, güncel değeri 17.5 milyar lirayı bulan eserlerin toplu açılışını yapıyoruz. Mardin Havalimanı'nın adını bundan böyle 'Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı' olarak değiştiriyoruz.

"BUGÜN 3 PETROL KUYUSU DAHA AÇIYORUZ"

Mardin'de de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 petrol kuyusu açıyoruz. Mardin'de bölünmüş yolları toplamda 272 kilometreye çıkarttık. Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projemizi, Mardin'e kadar uzatıyoruz.

Son dakika! Erdoğan'dan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilk yorum: Siyasi tartışma yok, YSK'ya hakaret var

"MARDİN'İ YAKIP YIKTILAR, BİZ YENİSİNİ YAPTIK"

Türkiye'yi çukura itmek için Mardin'i kalkan yapanların derdi asla bu ülke değildi. Çukur eylemleriyle Mardin'in ilçelerini yakıp yıktılar, onlar yıktı biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler.

MARDİN'DEN KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Terör örgütlerinin kaynaklarını yağmaladığı belediyeleri yeniden size hizmet edecek hâle getirdik. Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun. Bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket. 13-14 yaşında Kandil'e kaçırılanlar için bir kelime ettin mi?

İMAMOĞLU'NA HAPİS CEZASI

Birileri kendi iç kavgalarını Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürüttüklerini gördükçe üzülüyoruz. Hakimler görevini bağımsız olarak yapıyor. Birileri kendi iç kavgalarını bizim üzerimizden yürütüyor.

Bizim de eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı oldu ama bu kimseye hakimlere hakaret etme, mahkeme kararını tanımama hakkını vermez. Ortada henüz bir yasak kararı yok.

Daha bu karar önce istinafa, ardından da Yargıtay'a gidecek, eksiği veya hatası varsa gereken yapılır. Kusura bakmasınlar biz bu oyunun içinde yer almadık, yer almayacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...