Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' çağrısı: Samimiysen gel, bu işi bitirelim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Aralık 2022 20:04 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 21:53

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'ye sunulan başörtüsü anayasa teklifine ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve bir çağrıda bulundu. Teklifin Meclis'ten geçmediği takdirde referandumla son sözü milletin söyleyeceğini belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Samimiysen gel; anayasa değişikliğini yapalım, bu işi bitirelim" diyerek çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına da tepki gösteren Erdoğan, çağrıyı göz boyama olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da '3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. TBMM'ye sunulan başörtüsü anayasa teklifine ilişkin CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve bir çağrıda bulundu. Erdoğan, teklifin Meclis'ten geçmediği takdirde referandumla son sözün milletin söyleyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun hellaleşme çağrısına da tepki gösteren Erdoğan, çağrıyı göz boyama olarak nitelendirdi.

Muhalefeti 'LGBT' üzerinden eleştiren Erdoğan, "LGBT denilen marjinal akımların sapıklıklarına alet edilen 3-5 yaşındaki çocuklarla ilgili hiçbir tepki göstermediler" dedi. "Muhalefet partilerinde ortaya çıkan skandallar karşısında kıllarını bile kıpırdatmadılar" diyerek açıklamalarına devam eden Erdoğan, eli kanlı terör örgütü PKK'nın canice katlettiği kadın öğretmenler ve bebeklerle ilgili tek bir eleştiri bile bulunmadıklarını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması'nın hayırlı olmasını diliyorum.Türkiye'deki tüm imam hatiplerde öğrenci sayısını bir dönem 60 bine düşürmüşlerdi. Bugün imam hatiplerde 1 milyon 300 bin öğrenci eğitim görüyor.

İlahiyatlıların tüm üniversitelere başarılı olarak dağılmalarını istiyoruz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu yıldan ayrılamayız. Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken, kesinlikle tefrikaya düşmemeli, mutlaka dayanışma içinde hareket etmelidir.

ERDOĞAN'DAN DAYANIŞMA MESAJI

Türkiye İlahiyatlar Derneği kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık sürede önemli hizmetlere imza atıyor. Türkiye'de farklı illerde okuyan ilahiyat öğrencileri arasında birliğin tesisi, işbirliğin artırılması yönünde gösterildiği gayretler dolayısıyla derneğimizi tebrik ediyorum. Hep söylediğimiz gibi siyasette de, sivil toplumda, sosyal hayatta zaferin parolası uhuvvettir, vahdettir. Mesele asla sayı değildir. Asıl güç niteliktedir, kalitededir. Asıl etki mücadeleyi örgütlü bir şekilde yürütmekle sağlanır. Bunun için birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu emri ilahinin bize işaret ettiği yoldan asla ayrılamayız. Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken kesinlikle dayanışma içinde hareket etmelidir.

"İLAHİYAT FAKÜLTELERİ KESİNLİKLE SIRADAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DEĞİLDİR"

Gençlerimize ufuk ve vizyon kazandıran çalışmalara sahip çıkmak en öncelikli vazifemizdir. Gelecekte de sizlerle beraber ülkemizin tüm gençlerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İlahiyat fakülteleri tarihi, misyonu ve serencamı itibarıyla kesinlikle sıradan yükseköğretim kurumları değildir. İmam hatipler gibi ilahiyatlar da ülkemizin belli dönemlerine ayna tutan müesseselerdir. Modern anlamıyla üniversite bünyesinde açılan ilk ilahiyat fakültesi Ulumu Aliyeyi Diniye şubesidir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' çağrısı: Samimiysen gel, bu işi bitirelim

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

Ana muhalefet başörtüsü konusunda samimiyse gelsin anayasal düzenleme yapalım. Teklifimizi Meclis'e sunduk. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. Çalışmak, üretmek, kendini gerçekleştirmek, ülkemize ve milletimize hizmet etmeyenler için devletimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz.

"AİLE MÜESSESİNİ DE BU ANAYASA METNİNE İNŞALLAH KOYACAĞIZ"

Son haftalarda şahit olduğumuz kimi olaylar bize tek parti zihniyetinin halen pusuda olduğunu göstermiştir. Diyarbakır Anneleri'ni görmediler. LGBT denilen marjinal akımların sapıklıklarına alet edilen 3-5 yaşındaki çocuklarla ilgili hiçbir tepki göstermediler. Muhalefet partilerinde ortaya çıkan skandallar karşısında kıllarını bile kıpırdatmadılar. Şehit bacısına küfredenlerle ilgili tek bir kınama cümlesi kurmadılar. PKK'lı alçakların canice katlettiği kadın öğretmenlerimiz, bebeklerimizle ilgili tek bir eleştiri dile getirmediler. Meclis kürsüsünden alçakça iftiralarla vakıflarımızı, derneklerimizi tehdit edenler bu tavırlarıyla asıl niyetlerini deşifre etmişlerdir. Aile müessesini de bu anayasa metnine inşallah koyacağız. Gereken çoğunluk sağlanamazsa elbette son sözü yine milletimiz söyleyecektir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adalet31 Aralık 2022 07:59

Samimiydin seçimi kaybedsem bile eytyi çıkarmam diyen sendin Reis

Sonraki Haber Yükleniyor...