Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe verdi: Çiftçiye 9,75 faizli ve 36 ay vadeli kredi desteği

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2023 15:30 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 16:43

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Yeni Çiftçi Destek Kredisi müjdesini veren Erdoğan, faizinin 9,75 vadesinin de 36 aya kadar olacağını duyurdu. Kişi başına 250 bin TL kredi verileceğini duyuran Erdoğan ana parasını ödeyenlerin faizlerinin silineceğini söyledi. Bir müjde daha veren Erdoğan, genç ve kadın çiftçi kredi limitinin 1 milyon TL'ye çıkarılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasına yeni müjdeler açıklayacağını söylerek başladı. Daha sonrasında Rusya​ ve Ukrayna​ ile imzalanan tahıl​ sevkiyatı anlaşmasına değindi. Erdoğan, Türkiye​'nin yürüttüğü çok yönlü tahıl diplomasisi ile sevkiyatının başlamasını sağlayarak insalık için büyük bir krizin eşiğinden döndürüldüğünü söyledi. Tarım sektörüne verilen emeklerin boşa gitmediğini söyleyen Erdoğan, müjdeleri peş peşe açıkladı. Yeni Çiftçi Destek Kredisi müjdesini veren Erdoğan, kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranının yüzde 9,75 ve vade süresi 36 ay olduğunu duyurdu. Bir müjde daha veren Erdoğan, genç ve kadın çiftçi kredi limitinin 1 milyon TL'ye çıkarılacağını açıkladı.

"İNSANLIĞI BÜYÜK BİR KRİZİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜRDÜK"

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Bugün sizlerle hem hasret gidereceğiz, hem de müjdelerimizi paylaşacağız. Toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden deleceğini ihmal etmiş demektir. Türkiye olarak yürüttüğümüz çok yönlü diplomasi ile tahıl sevkiyatının başlamasını sağlayarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük.

MÜJDELERİ PEŞ PEŞE AÇIKLADI

Tarım sektörüne verdiğimiz emekler boşa gitmedi. Bizde Bakanlıklarımızla yürüttüğümüz çalışmaları sadece sürdürmekle kalmayıp daha ileri taşıma şevki kazanıyoruz.  Bugün vereceğimiz müjdeler, çiftçilerimizi daha da güçlendirecek. İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz.

Çiftçilerimiz destek kredisini hasat dönemine kadar yapılacak her türlü harcamalar için kullanabilecek. Çiftçiye destek kredisini hayata geçiriyoruz. Faizi 9,75 vadesi 36 aya kadar olacak. İkinci ve üçüncü müjdelerimiz, tarımsal Kobi kredisi ve tarım borç transferi kredisidir. Kişi başı 250 bin liraya kadar kredi verilecek.

Bu kredilerde ana parasını peşin ödeyenlerin faizleri silinecek, peşin ödeyemeyen için taksit imkanı sağlayacak. Genç ve kadın çiftçi kredi limitini 500 bin TL'ten 1 milyon TL'ye çıkarıyoruz

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...