Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde dünyaya net mesaj

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Mart 2023 13:00 - Güncelleme : 16 Mart 2023 14:24
Son dakika! Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde dünyaya net mesaj

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Türk devletlerinin deprem bölgesine yaptıkları destekler için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar milletimize yuva oldu. Milletimiz bu desteğinizi unutmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi toplantısında konuştu. Deprem felaketi sonrası 'Afet gündemli olağanüstü zirvede" bir araya gelen Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere değindi. Türk devletlerinin deprem bölgesine yaptığı destekleri hatırlatan ve teşekkkür eden Erdoğan, "Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar milletimize yuva oldu. Milletimiz bu desteğinizi unutmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"14 MİLYON VATANDAŞIMIZ DOĞRUDAN ETKİLENDİ"

Zirvenin düzenlenmesi için çağrıda bulunan Aliyev'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın gözlemi üyesi KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın aramızda bulunmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut olduğunu göstermiş olacağız. 11 şehir eşine az rastlanır afetle sarsıldı. 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilenirken 49 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Son dakika! Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde dünyaya net mesaj

"ATA YADİGARİ ÇADIRLAR VATANDAŞLARIMIZA YUVA OLDU"

Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut olduğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız. Dost ve kardeş ülkelerin de desteğiyle deprem bölgemizi kısa sürede ayağa kaldıracağız. Bu afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor. Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. 

"BİR YIL İÇİNDE 319 BİN KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK"

Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Afetler ve etkileriyle mücadele işbirliğimizi artırmamız gerektiği aşikardır. Türk yatırım fonu sayesinde yatırımlara ve yenilenebilir enerji çalışmalarına destek​ sağlanacak. KKTC'nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz güçlendi. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1636308185530220544

Ukrayna'daki savaşın barışla sonuçlanması için diyaloğumuz devam ediyor. Aracılık ettiğimiz tahıl mutabakatı ve esir takası Ukrayna savaşında tarafların ortak bir zeminde buluşabileceğini gösterdi.  Nevruz Bayramını kutluyorum. Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyorum. Deprem bölgesinde ebediyete uğurladığımız 50 bine yakın vatandaşımıza rahmet diliyorum.

Son dakika! Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde dünyaya net mesaj

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...