Tgrt Haber

65 milyar TL'lik dev yatırım! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İFM bizi üst lige çıkaracak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 14:38 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 17:03

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. İstanbul Finans Merkezi'nin katılım finans alanlarında küresel bir üs haline geleceğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bir üst lige çıkacağını söyledi. Erdoğan, Tarihte İstanbul, nasıl bu ülkenin finans merkeziyse şimdi de yeniden bu görevi üstlendiğini aktardı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "İngiltere'den 300 milyar dolar getirecekmiş. Demek ki orada tefecilerle anlaştı. Tefeciler de ona bu sözü verdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi (İFM) açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye Ekonomi Modeli​'yle hedefleri bir adım daha yukarı taşıdıklarını belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde 'İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getireceğiz' dediklerini hatırlatıp ve o konuma getirildiğini söyledi.

İstanbul Finans Merkezi'nin katılım finans alanlarında küresel bir üs haline geleceğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bir üst lige çıkacağını söyledi.Tarihte İstanbul, nasıl bu ülkenin finans merkeziyse şimdi de yeniden bu görevi üstlendiğini aktardı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na da sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "İngiltere'den 300 milyar dolar getirecekmiş. Demek ki orada tefecilerle anlaştı. Tefeciler de ona bu sözü verdi" dedi. Erdoğan, Millet İttifakı'nın kapalı kapılar ardında IMF​ ile görüştüğünü söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları

Zor günlerde millete umut olmanın çabasındayız. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi ihmal etmeden yatırımlara hız veriyoruz. Durmak yok yola hizmete eser kazandırmaya devam diyerek millietimizi hayalleriyle buluşturmaya devam ediyor.

İFM'in ilk etabının açılış heyecanını yaşıyoruz. Dünyada New York, Londra, Frankfurt gibi asırlık merkezlerin yanında, Dubai, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dahil olan finans merkezleri de bulunuyor.

"HEDEFLERİMİZİ BİR ADIM DAHA YUKARI TAŞIDIK"

Asya ve Avrupa arasında artan ticari rekabet ile ülkemizin jeopolitik konumu İstanbul'un önünde yeni fırsat pencereleri açıyoruz. Büyütme üzerine kurulu Türkiye Ekonomi Modeli'yle hedeflerimizi bir adım daha yukarı taşıdık.

Doğu ve Batı arasında coğrafi ve ticari köprü görevi üstlenen İstanbul'un aynı bağı kurma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. İktidara geldikten sonra bu müjdeyi vermiştik. İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getireceğiz ve getirdik. şimdi de bu işin fiziki şartlarını oluşturduk. Kimlerle mücadele etmedik ki. MB'yi İstanbul'a taşıyacağız dedik, önümüze çıktılar. Ne yapmadılar ki, Vakıfbank için aynı şeyi söylediler.

"BUNLARIN KADİM MEDENİYETİMİZİNDEN HABERLERİ YOK"

Bunların kadim medeniyetimizin haberleri yok. Türkiye'de finansın tarihinde neler olduğunu bunlar bilmiyor. Tarihte İstanbul nasıl bu ülkenin finans merkeziyle işte yeniden Finans Merkezi olma görevini üstleniyor.

Bugün de Türkiye'yi bir üst lige çıkartacak İstanbul Finans Merkezi'nin ilk etabını açıyoruz. İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getirdik.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Sadece siyasi partiler ve ittifaklar arasında değil aynı zamanda iki farklı anlayış arasında da mühim bir tercih yapacağız. Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan, meydanların dilini okuyan bir siyasetçi olarak sandığın renginden en ufak bir şüphe duymuyorum.

Muhalefetin Türkiye’yi yönetebilecek hiçbir vizyonu yok. Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme, IMF ve çetelerine teslim olma vaadi veriyorlar. 300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş demek ki tefecilerle anlaştı tefecilerden söz aldı. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir yalan dolan hile dünyanın hiçbir liderinde görmedim.

65 milyar TL'lik dev yatırım! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İFM bizi üst lige çıkaracak

"YEDİLİ MASA KAPALI KAPILAR ARDINDA IMF İLE PAZARLIKLAR YAPIYOR"

Bu millet çok değil, 26 sene önce meydanlara 2 anahtar vaadiyle dolaşanların kendini, elindeki anahtardan da ettiğini unutmaz. Ülkeye geride milyarlarca dolar borç takarak ortadan kaybolduğunu unutmaz.

Malum 7'li masanın etrafında olanlardan biri ile Davos'tayız. Bunlar Türkiye'yi idare etmek hakkında konuşuyorlar. Türkiye'yi idare etmek benim işim. 23 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı. 2013'e kadar borcumuzu bitirdik. 2013'ten itibaren daha IMF ile işimiz kalmadı. Bu 7'li masa kapalı kapılar ardında IMF ile pazarlıklar yapıyor.

"BUNLAR BU MİLLETE ÇOK ÇİLE ÇEKTİRDİLER"

Bunlar bu millete çok çile çektirdiler. Bu millet 1990'lardaki popülist söylemlerin Türkiye'yi nasıl çöküşe sürüklediğini unutmaz. Bu otoyollarımız, bu köprülerimiz şu havalimanlarımız olmasaydı Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna nasıl giderdik.

Artık Iğdır'daki Muş'taki yavrularımızın okumak için İstanbul'a Ankara'ya gelmesine gerek yok. Hemen oradaki üniversiteye gidip tahsilini yapıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...