Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini attı: Yerli Togg’a yerli batarya

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Nisan 2023 16:25 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 21:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini attı: Yerli Togg’a yerli batarya

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temel atma töreninde yaptığı açıklamada, bugüne kadarki yatırımların meyvelerinin toplandığını söyledi. Togg'un asla sıradan bir araç olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025'ten itibaren dünyaya ihraç edileceğini duyurdu. Üretilen batarya tesisinin ekonomiye 30 milyar avro katkı sağlayacağını belirten Erdoğan, istihdama ise 7 bin çalışanla destek vereceğini dile getirdi.

TOGG​ için bir adım daha atıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan​ katılımlarıyla düzenlenen törende Türkiye​'nin ilk batarya fabrikasının temeli atıldı. Gemlik​'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, TOGG'un asla sırada bir araç olmadığını, Türkiye'nin gelişiminin sembollerinden biri olduğunu söyledi.

TOGG'un üretim sürecinder çok ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Erdoğan, ilk günden itibaren haksız eleştirilerin, iftiraların hedefinde olduklarını belirtti. Erdoğan, "Devrim otomobilini 60 sene önce garaja hapsetmek için neler yapıldıysa aynısı Togg'a yapıldı" dedi. TOGG üzerinden muhalefete de sitem eden Erdoğan, "Teknoloji harikası böyle bir araç için yarım ağızla bile tebrik etmediler" ifadelerini kullandı.

"TOGG ASLA SIRADAN BİR ARAÇ DEĞİLDİR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şu ana kadar 70 bini aşkın vatandaşımız TCG Anadolu'yu ziyaret etti. İzmir'deki vatandaşlarımızın ziyaretine de açacağız. Dün Savunma Sanayimize yerli tankı kattık. Geçen ay gerçekleştirdiğimiz en büyük hayallerden biri Togg'dur. Togg asla sıradan bir araç değildir, Türkiye'nin gelişiminin sembollerinden biridir.

"TOGG EN GÜZEL CEVABI SİPARİŞ REKORU KIRARAK VERDİ"

Togg'un üretim sürecinde çok ciddi sorunlarla karşılaştık. Pandemi döneminin fahiş fiyat artışı bizi de etkiledi. Togg ilk günden itibaren haksız eleştirilerin, iftiraların hedefi oldu. Devrim otomobilini 60 sene önce garaja hapsetmek için neler yapıldıysa aynısı Togg'a yapıldı. Önce çıktılar Togg'un fabrikası nerede dediler, sonra vatandaş bunu alamaz dediler. Togg sipariş rekoru kırarak bunlara en güzel cevabı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini attı: Yerli Togg’a yerli batarya

"Muhalefetin 'fabrikası yok' dediği Togg'un Gemlik'teki tesislerinde, her üç dakikada bir araç üretiliyor. Bu sene 28 bin adet Togg'u sahipleriyle birleştirmeyi umuyoruz. Muhalefet Togg'un fabrikasını bir kez dahi ziyaret etmediler. Teknoloji harikası böyle bir araç için yarım ağızla bile tebrik etmediler. Bu başarıyı halen görmezden geliyorlar. Az önce 60 bin kişiye hitap etmeye giderken, arabamızın önünü kesenler, karanfillerle karşılayanlar bu ülkenin gerçek evlatlarıdır. 

EKONOMİYE 30 MİLYAR AVROLUK KATKI

Dünyaya gerçekleştireceği ihracat, yerli elektrikli araç üreticilerine yapacağı tedarik, geliştireceği fikri mülkiyet hakları ve nitelikli istihdamla bu tesis, ülkemize çok ciddi bir ekonomik değer kazandıracak. SIRO, bu yatırımla 10 yılda milli gelire 30 milyar avronun, cari açığın azaltılmasına 10 milyar avronun üzerinde katkı sağlayacak, istihdama da 7 bin çalışanla destek verecektir.

"ŞARJ İSTASYINLARI DA BU VİZYONUN ÖRNEĞİDİR"

Biz Türkiye'nin otomobili elektrikli olacak derken aslında bir vizyon ortaya koyduk. Şarj istasyonları da bu vizyonun örneğidir. Türkiye'nin batarya üreticilerinde güçlü bir oyuncu olacak adımı da atıyoruz.

TOGG İÇİN KREDİ KOLAYLIĞI

Kamu bankaları arabanın satışında yüzde 50'ye kadar 18 ay vade ile kredi verecek." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini attı: Yerli Togg’a yerli batarya

BURSA'YA TOGG İLE GİRİŞ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting düzenleyeceği Bursa'nın Gemlik ilçesine Anadolu rengindeki Togg aracıyla giriş yaptı. Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulununca makam aracı ve korumalar güçlükle ilerleyebildi. Vatandaşlar Gemlik'te üretilen TOGG marka makam aracının üzerine onlarca çiçek attı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...