Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İyiliği karşılıksız bırakmamak kadim geleneğimizin gereğidir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 15:20 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 16:04

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinin ardından büyük bir fedakarlıkla arama-kurtarma çalışması düzenleyen yerli ve yabancı ekiplere madalya verileceği törende duygu dolu bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Kara gün dostlarımızın hepsini tanıyoruz" dedi.

CumhurbaşkanıErdoğan, Devlet Üstün Fedakarlık Madalya Töreni'nde konuştu. Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 50 binden fazla insanımızın ölümüne neden olan depremlerde, fedakarlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine madalya verileceğini belirten Erdoğan, "En zor günlerimizde yanımızda olan sizlerin fedakarlığını ihmal edemeyiz. İyiliği karşılıksız bırakmamak kadim geleneğimizin gereğidir" dedi.

"Kara gün dostlarımızın hepsini tanıyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, her yardım eline minnettarlığın farklı şekillerde ifade etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün 6 Şubat depremlerinde fedakarlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine madalya vereceğiz.

En zor günlerimizde yanımızda olan sizlerin fedakarlığını ihmal edemeyiz. İyiliği karşılıksız bırakmamak kadim geleneğimizin gereğidir. Sizlere şahsım, milletim ve devletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

"KARA GÜN DOSTLARIMIZIN HEPİSİN TANIYORUZ"

Kara gün dostlarımızın hepsini tanıyoruz. Verilen her emeğe, her yardım eline minnettarlığımızı farklı şekillerde ifade etmeyi sürdüreceğiz. İllerde valilerimiz, yurt dışında büyükelçilerimiz bizi temsilen fedakarlık madalyasını vermeye devam edecek. 55 bin kişiye takdim edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İyiliği karşılıksız bırakmamak kadim geleneğimizin gereğidir

"NEREDEYSE HASAR GÖRMEYEN BİNA KALMADI"

Kendi hayatınızı tehlikeye atmak pahasına, ekrandan çıkardığınız her canla sayısız mucizeye şahitlik etmemizi sağladınız. Depremin ardından 29 bin 600 artçı deprem​ meydana geldi. Neredeyse hasar görmeyen bina kalmadı.

"ŞEHİRLERİN ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞTURANA KADAR DURMAYACAĞIZ"

İlk kazmayı 21 Şubat'ta vurduk. Deprem bölgesinde 650 bin konut yapmayı planlıyoruz. Tüm şehirlerimizi eski ihtişamına kavuşturana kadar durmayacağız. Bunun için milletimizden bir sene istiyoruz. 321 ayrı noktada, toplam 781 bin 500 çadırın ve 77 bin konteynerin kurulumunu yaptık."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...