Tgrt Haber

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Zengezur Koridoru' mesajı: İlişkimiz daha da güçlenecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 13:20 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 14:02
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Zengezur Koridoru' mesajı: İlişkimiz daha da güçlenecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasından atılacak adımların başında gelen Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çalışmasının devam ettiğini belirten Erdoğan, Zengezur Koridoru'nun iki ülke arasındaki ilişkinin daha da güçleneceğini söyledi.

Kritik seçimlerden zaferle çıkan ve yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan​ geleneği bozmayarak ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdi. KKTC​ ziyaretinin ardından Erdoğan, Azerbaycan’a gitti. İlham Aliyev​, Erdoğan'ın Azerbaycan​ resmi törenle karşıladı. Erdoğan ile İlham Aliyev arasında gerçekleşen heyetler arası görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

'iki devlet tek millet' anlayışıyla yürüdüklerinin altını çizen Erdoğan, bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde yola devam edeceklerini söyledi. İki ülke arasında ilk atılacak adımlardan bir tanesi olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni açmak olacağını belirten Erdoğan, "YÖK Başkanımız bu gün de çalışmaları gözden geçirdi" dedi.

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de İlham Aliyev 'Zengezur Koridoru' konusunda net mesajlar verdi. Aliyev, "Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır" ifadelerini kullanırken Erdoğan da Zengezur Koridoru'nun iki ülke arasındaki ilişkinin daha da güçleneceğini söyledi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Heyetler arası görüşmenin özetini gayet güzel bir şekilde sundular. İki devlet tek millet anlayışıyla yürüdük. Bundan sonra da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu ziyaretler aramızdaki duyguların ne denli ileri gittiğinin en güzel ifadesidir.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTE KURULUYOR

Biz sürekli olarak zaten Başbakanlığımızdan bu yana bunu sürekli olarak yaşadık. Rabbim ömür verdikçe yaşamaya devam edeceğiz. Kardeşim Aliyev'e gösterdikleri bu misafirlik nedeniyle de teşekkür ediyorum. Atacağımız adımlardan bir tanesi Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çalışmasıdır, YÖK Başkanımız bu gün de çalışmaları gözden geçirdiler. 

Enerji noktasındaki adımlar Avrupa Türkiye üzerinden alacakları bu gaz konusunda da çok telaşlılar ve sürekli ricada bulunmaktalar. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.  Savunma Sanayiinde atılacak adımlar da çok önem arz ediyor. Eğitim konusunda da üzerimize düşen görevler var. 

"NAHÇİVAN İLE BAĞLANTILARI ÇOK DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK"

Zengezur konusunu inşallah süratle halletmemiz durumunda iki önemli durumu bize kazandıracak. Gerek karayolu gerek demiryolu konusunda Türkiye'nin Nahçivan ile olan bağlantıları çok daha güçlü hale gelecek. Bu bağlantıların olması Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine neden olacaktır.

"YOLUNUZ VARSA MEDENİYETİ YAKALAMIŞSINIZDIR"

Yol medeniyettir. Yolunuz varsa medeniyeti yakalamışsınız. Yol yoksa hiçbir şey yok ve şu anda Azerbaycan'ın bu savaşlardan sonra hassasiyetle üzerinde durduğu konu yollardır.  Bütün tüneller, viyadükler bunlar Azerbaycan'ın ne denli Karabağ savaşlarından sonra nasıl geliştiğini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Biz bunları gördükçe iftihar ediyoruz. 

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Zengezur Koridoru' mesajı: İlişkimiz daha da güçlenecek

Aliyev'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Türkiye Azerbaycan işbirliği bölge için önem taşıyor. Bölgede işbirliği meselelerine müspet tesir olacaktır. Müzakere edilen meselelerde yapılan görüşmeler son aşamadadır. Bizim gardaşlık hasletlerimize daha büyük katkı sağlayacaktır.

Gelecek günlerde birlik daha da güçlenecektir. Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Bu husustaki çabalarımızı artıracağız"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...