Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'hesap uzmanı' göndermesi: Siyaset tarihinin en büyük tokatçılığı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2023 18:29 - Güncelleme : 09 Temmuz 2023 00:59
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'hesap uzmanı' göndermesi: Siyaset tarihinin en büyük tokatçılığı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'ndaki partilere 39 vekil veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hesap uzmanı' göndermesinde bulundu. Kılıçdaroğlu'na asla hesap uzmanı olamayacağını söyleyen Erdoğan, "Yüzde 1 oyu bile olmayan partilere 39 milletvekilini verdin. Siyaset tarihinin en büyük tokatçılığı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Gümüşhane​'de düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefete seçim​ zaferi üzerinden yüklenen Erdoğan, yaşadıkları şoku hala üzerlerinden atamadıklarıın söyledi. CHP'deki 'değişim' çağrıları üzerine konuşan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na 'Çipras' örneğini verdi. Erdoğan, "Bak Yunanistan'da Çipras seçimi kaybetti ne yaptı sonra bak bıraktı. Yunanistan'daki Çipras bile bu konuda hassas ama sen de bu yok" dedi.

Millet İttifakı'ndaki partilere 39 vekil veren Kılıçdaroğlu'na 'hesap uzmanı' göndermesinde bulunan Erdoğan, "Yüzde 1 oyu bile olmayan partilere 39 milletvekilini verdin. Siyaset tarihinin en büyük tokatçılığı" ifadelerini kullandı.

"ŞOKU HALA ATLATAMADILAR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bize olan güveninizi gösterdiniz. Hiçbir karanlık planın aramızdaki muhabbeti sarsamayacağını ispat ettiniz. Türkiye​ üzerine plan yapanların oyunlarını bozdunuz. Terör örgütlerine sırtını dayayanlara unutamayacakları bir ders verdiniz.

Milletin zekasıyla alay edenler yaşadıkları şoku hala atlatamadılar. Yalan ve iftiradan başka ağızlarından başka söz çıkmayanları sandığa gömdüğünüz için sizlerle gurur duyuyorum. Gümüşhane ile aynı yolun yoldaşı olduğum için Allah'a şükrediyorum. Biz Gümüşhane'yi severiz, Gümüşhane de bizi sever.

"VERDİĞİ SÖZÜ ANKARA'YA DÖNÜNCE UNUTANLARDAN DEĞİLİZ"

Şehrimizin taleplerinin karşılanması için her türlü çabayı göstereceğiz. Bunları söylerken CHP Genel Başkanı gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Biz meydanlarda verdiği sözü Ankara'ya dönünce unutanlardan değiliz. Biz iki seçim arasında, 15 günde ağız değiştirenlerden değiliz. Biz sözünün eri bir partiyiz. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde hep bunu yaptık. Yapamayacağım hiçbir vaadi meydanlarda dillendirmedik.

"YENİLGİYİ ZAFER GİBİ PAZARLAMAKTAN HALA VAZGEÇMEDİLER"

Türkiye bu seçimlerde aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına karar vermiştir. 7'li koalisyon masasından 1 kişi bile istifa etmedi. Kazanamazsam bırakırım diyenlerde bir tanesi bile siyaseti bırakmadı. İki seçimde de başarısız oldular, yenilgiye uğradılar, açıkça kaybettiler. Fakat hezimetlerini başarı gibi, yenilgilerini zafer gibi pazarlamaktan hala vazgeçmediler

TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TOKATÇILIĞINI YAPARAK CHP'DEN 39 MİLLETVEKİLİ KOPARDILAR '

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri çok partili demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden biridir. Türkiye bu seçimlerde aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına karar vermiştir. Milletimiz iradesine zincir vurulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Muhalefetin ve masanın haline baktıkça bunu daha iyi anlıyoruz. Kavganın, tartışmanın ardı arkası kesilmiyor. Her gün yeni bir gerilimin fitili ateşleniyor.

"SENDEN HESAP UZMANI FALAN OLMAZ"

Daha bir ay öncesine kadar ülkeyi yöneteceğiz diyenler bugün kendilerine her gün saldırıyor. 7'li koalisyondan bir kişi bile istifa etmedi. Kazanamazsam bırakırım diyenlerin bir tanesi siyaseti bırakmadı. Çıkıp seçmenlerine hesap vermediler. İki seçimde de yenilgiye uğradılar ve kaybettiler. Fakat hezimetlerini zafer gibi paylaşmaktan geri durmuyorlar. Yüzde 1'i bile geçmeyen oya sahip olan partiler tarihimizin en büyük tokatçılığını yaparak CHP'den 39 milletvekili kopardı. Bay bay Kemal ben başarılı bir hesap uzmanıyım diyordu. Ya nasıl bir hesapçısın ki yüzde 1 oyu bile olmayan partilere 39 milletvekilini verdin. Senden hesap uzmanı falan olmaz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'hesap uzmanı' göndermesi: Siyaset tarihinin en büyük tokatçılığı

'GAZİ'NİN HÜRMETİNE ALLAH BUNLARA OY VERENLERE SABIR VERSİN'

Sen bizimle birlikte girdiğin bütün seçimleri kaybettin hala utanmadan burada duruyorsun. Bak Yunanistan'da Çipras seçimi kaybetti ne yaptı sonra bak bıraktı. Yunanistan'daki Çipras bile bu konuda hassas ama sen de bu yok. Partisinin dolandırılmasına aracılık eden hesap uzmanına ne oluyor? Aldığı seçim yenilgilerini nasıl inkar edebiliyor? Meselenin daha trajikomik kısmı 39 milletvekilini altın tepsiyle sunan bu zat, bugün 16'lı masadan bahsediyor. Zaten CHP Genel Başkanı son seçimlerde ittifak politikasıyla bu konuda marifetini açıkça gösterdi. Öyle ki siyasi parti kurmayı kimi uyanıkların gözünde adeta bir yatırım aracı olarak görüyor. Ne diyelim Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin

Emeklilerimizin maaşlarıyla ilglili attığımız adımın hayırlı olmasını diliyorum"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...