Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı

17 Nisan 2022 14:53 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 15:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından, Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Kardeşlik ve dayanışma mesajları içeren mesajda Erdoğan, her inançtan ve her milletten insanlarla birlikte barış ve huzur içinde geleceğe  emin adımlarla yürümeye devam edileceğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN PASKALYA MESAJI

Erdoğan paylaşında şu ifadelere yer verdi:

"Herkesin kendi inancını, kültürünü ve geleneğini özgürce yaşayabildiği ülkemiz, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla birbirine kenetlenen milletimiz, tüm dünya için emsalsiz örnekliğini sürdürmektedir. Geçmişten bugüne milletimizin her bir ferdinin muazzam katkılarıyla zenginleşen köklü bir medeniyetin mensupları olarak hep birlikte barış ve huzur içinde geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Paskalya münasebetiyle hissettikleri sevince ortak olduğumuz Hristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Hristiyanlara esenlikler diliyorum."

PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

Tüm Hristiyanlar tarafından kutlanan en önemli ve en eski bayramlardan biri olan Paskalya'da Hz. İsa'nın yeniden dirilişi (Paskalya Bayramı) kutlanmaktadır.

Katolik ve Ortodoks kiliselerinde tıpkı Noel Bayramı gibi farklı dönemlerde kutlansa da Paskalya, yaklaşık olarak mart ile nisan sonuna kadar olan dönemdir. Paskalya Bayramı için modern dünyada belirli bir tarih belirlenmeye çalışıldı. Nisan ayının ikinci pazar günü üzerinde durulsa da uygulamaya geçilmedi. Dünya kiliselerinin çoğunda pazar günü kutlanan Paskalya Günü, Kıyam Yortusu ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...