Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a anladığı dilden seslendi: Dengimiz değilsiniz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2022 17:50 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 18:50
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a anladığı dilden seslendi: Dengimiz değilsiniz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından Yunanistan'a yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan hiçbir şekilde dengimiz değildir, olamaz da" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sürekli yeni provokasyonlara imza atan Yunanistan​'a çok sert uyarılarda bulundu. 

Yunanistan'ın sergilediği tahrik ve provokasyon​ koka politikalarını ibretle takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız" dedi.

Yapılan askeri yığınaklar ve ekonomik destekler Yunanistan'ı Türkiye​'nin seviyesine çıkarmaya yetmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, bu hareketlerin sadece Yunanistan'ı batağa sürükleyeceğini belirtti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"HİÇBİR ŞEKİLDE DENGİMİZ DEĞİLDİR"

Biz dünyada savaşları gerilimleri krizleri sonlandırmak için samimi bir şekilde gayret sarf ederken, komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan hiçbir şekilde dengimiz değildir, olamaz da. Yunan siyasileri kışkırtanlar Türkiye’yi engellemek istiyor. Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü askeri yığınaklar bizi değil, asıl Yunan halkını rahatsız etmeli.

Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. Bu, hem Yunan siyasetçiler, Yunan devleti, Yunan halkı hem de onları kukla gibi kullananlar bakımından tehlikeli bir oyundur.

"ANGAJMANLAR BİZİ DEĞİL YUNAN HALKINI TEHDİT ETMEKTEDİR"

Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik. Şimdi Yunanistan'ın göz göre göre benzer felakete sürüklenmesinden samimiyetle üzüntü duyuyoruz. Askeri yığınaklar, siyasi ve ekonomik destekler Yunanistan'ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez. Ama bu yanlış adımlar Yunanistan'ı batağa sürüklemeye kafi gelir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...