Tgrt Haber

Erdoğan'ın 5 çocuk çağrısı Aliyev'i gülümsetti! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 20:04 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 20:09

Seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin ardından kardeş ülke Azerbaycan’a gitti. Bakü’de mevkidaşı Aliyev ile bir araya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısındaki '5 çocuk' çağrısı herkesi gülümsetti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, seçim sonrası yurt dışına yaptığı ilk ziyaretler kapsamında KKTC​'nin ardından dün Azerbaycan​'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ burada ortak basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki toplantıda Azerbaycan'ın nüfus politikasına dair değerlendirme bulundu. 

"EN AZ 5 ÇOCUK OLMASI LAZIM"

Erdoğan, "Kararlı inançlı olunca neticeyi alırsınız. Azerbaycan da bu neticeyi aldı. Azerbaycan mevcut nüfusuyla da daha da ileriye gidecek. Benim nüfustaki planım en az 3 çocuktu. Azerbaycan'da bu en az 5 olması lazım. Öyle mi gardaş?" diye Aliyev'e seslendi. 

Erdoğan'ın bu sözlerine gülümseyen Aliyev, "Çalışacağız" cevabını verdi. Erdoğan, "En az 5 olması lazım. Şu anda 12 milyon mu nüfus?" diyererek Azerbaycan'ın mevcut nüfusunu sordu. Aliyev ise 11 milyona yaklaştığını söyledi. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...