Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifine Kılıçdaroğlu'ndan cevap

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 14:19 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:21
Son dakika! Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifine Kılıçdaroğlu'ndan cevap

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıdçaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başörtüsünü Anayasa ile çözelim" teklifine şartlı cevap verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkasından bir şey çıkmazsa destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında, CHP​ lideri Kılıçdaroğlu’nun kanun teklifine karşı başörtüsü meselesinin anayasal düzeyde çözüme kavuşturulması için muhalefete teklifte bulunmuştu.

"YENİ ANAYASA​, YENİ MECLİSİN İŞİ OLACAK!"

Erdoğan'ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!” ifadelerini kullanarak telifne kapıları kapattıklarını açıklamıştı.

CHP'NİN KAPILARI KAPAMASINA İLK TEPKİ: DÜRÜST DEĞİL BUNLAR

Grup toplantısının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin yeni anayasa teklifine 'hayır' cevabı vermesini "Olacağı buydu, dürüst değil bunlar" sözleriyle değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞARTLI DESTEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başörtüsünü Anayasa ile çözelim" teklifine şartlı cevap geldi. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadere yer verdi: 

"Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...