Tgrt Haber

Erdoğan'ın çağrısı sonrası İBB'den hamle geldi! SGK borçlarını ödemek için başvuru yaptı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
27 Temmuz 2024 19:23 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 19:33
Erdoğan'ın çağrısı sonrası İBB'den hamle geldi! SGK borçlarını ödemek için başvuru yaptı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelere yaptığı 'SGK borçlarını ödeyin' çağrısı sonrası İBB'den hamle geldi. İBB’nin SGK’ya olan 3 milyarlık borcu ödemek için başvuru yaptığı öğrenildi. Başvuru haberini duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İBB'ye 'yapıcı tutum' dolayısıyla teşekkür etti.

Yerel yönetimlerin SGK borçlarını ödemesi ile alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'dan çağrı gelirken bu çağrıya ilk cevap veren ise CHP​ yönetimindeki İBB​'den geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son memleketi Rize'de "Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. Borçların üzerine yatmak istiyorlar, gereken adımlar atılacak" diyerek tepkisini göstermişti. 

AK PARTİ'DEN TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden SGK borçları ile ilgili adım geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İBB'nin başvuru yaptığını söyleyerek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış, bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın çağrısı sonrası İBB'den hamle geldi! SGK borçlarını ödemek için başvuru yaptı - 1. Resim

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Şahin Usta, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sigorta prim borçlarının ödenmesiyle ilgili atılan adımdan neden rahatsız olundu. Belediyeleri sıkıştırarak bütçelerinin kısıtlanmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam bütçesi 500 milyarın üzerinde. SGK borcu 2024 için 3 milyar 250 milyon. Yani bu 500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık bir borcu ödemek bu belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmez. Bu SGK için önemli bir miktardır, bunun ödenmesi uzlaşmacı bir yaklaşımla sağlamak için yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış, bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu konunun saptırılmaması milletin çıkarları, hizmetin devam ettirilmesi amacıyla SGK yapılandırılmasının, borçların ödenmesinin millete hizmet amaçlı olduğunu vurgulamak istiyorum."

Erdoğan'ın çağrısı sonrası İBB'den hamle geldi! SGK borçlarını ödemek için başvuru yaptı - 2. Resim

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A CEVAP GELMİŞTİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesin" sözlerine cevap vermişti.

Özel Balıkesir'de yaptığı açıklamada, "Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın" demişti. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...