Tgrt Haber

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Astana'da peş peşe kritik temaslar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
04 Temmuz 2024 09:37 - Güncelleme : 04 Temmuz 2024 15:45
Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Astana'da peş peşe kritik temaslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Dün Vladimir Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan, bugün de kritik temaslarına devam ediyor. Erdoğan; Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü.

Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan​'ın başkenti Astana​'daki kritik temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan​, bugün de Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh ile bir araya geldi. Erdoğan'ın konakladığı oteldeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Peş peşe kritik temaslar - 1. Resim

KATAR EMİRİ'NE İSRAİL'E KARŞI ORTAK ÇALIŞMA ÇAĞRISI

Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh ile yaptığı görüşmenin ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile de görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Lübnan'a yönelik İsrail tehdidi, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Astana'da peş peşe kritik temaslar - 2. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail saldırganlığının bölgeye yayılmasının tehlikeli olduğunu, İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası toplumun buna izin vermemek ve İsrail'i durdurmak için bir an önce adım atması, ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, Gazze'deki insani krizin çözülmesi ve bölgeye yardımların kesintisiz ulaştırılması için gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu, bu konuda Türkiye'nin çabalarını artırarak devam ettirdiğini söyledi.

XI JINPING İLE DE GÖRÜŞTÜ

Astana’daki diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi. Xi Jinping görüşmesinin ardından Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile de bir araya geldi. 

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Astana'da peş peşe kritik temaslar - 3. Resim

DÜN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bir araya gelmişti. Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini söyledi.

Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor! Moğolistanlı mevkidaşı Khurelsukh ile bir araya geldi - 1. Resim

SURİYE, İSRAİL, GAZZE, TERÖRLE MÜCADELE...

Putin de dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya-Türkiye ilişkilerinin adım adım ilerlediğini belirtti. İki lider görüşmede; Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye’deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları da masaya yatırdı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...