Tgrt Haber

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yuvaya geri döndü! Partisinin kararını duyurdu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 13:49 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 13:53
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yuvaya geri döndü! Partisinin kararını duyurdu

Son dakika haberi: Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül parti meclisi toplantısının ardından CHP ile birleşme kararını aldıklarını duyurdu.

CHP’nin Erzincan​ milletvekili listelerinden seçime giren Türkiye Değişim Partisi​ Genel Başkanı ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül​ TDP Parti Meclisi’nin toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Partisinin CHP’ye katılma iddiaları ile ilgili değerlendirme yapan Sarıgül parti meclisininCHP​ ile birleşme kararı aldığını ilan etti.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK MESAJI

"Bugün TDP için demokrasi adına, özgürlükler adına çok önemli bir gün" diyen Sarıgül, "Seçim kararı sonrası parti meclisimizi topladık ve 'Kılıçdaroğlu Türkiye'yi rayına oturtur' dedik. Bu seçimler son derece önemliydi, zaman kucaklaşma zamanıydı" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül şu açıklamalarda bulundu;

TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu​'nun yanında olmaya devam edecektir. Biz bu çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Böyle mücadeleler sabır ister. Biz haklı mücadelemize devam edeceğiz. Erzincan modeli izlenmesi gereken bir modeldir. Bu modeli Türkiye modeli yapacağız. Bu model halkla iç içe olma modelidir. TDP olarak verdiğimiz kararla tarihin doğru tarafında yer alacağız. Bugün verdiğimiz kararı tarih ömür boyu yazacaktır. TDP olarak akıl almaz kalem yazmaz bir mücadele verdik. Hangi rüzgarlara kapılmadığınızı çok iyi biliyorum. Büyük fedakarlıklarla yaptığınız çalışmaları tarih unutmayacaktır. Doğru karar verdiniz bu verdiğiniz karar vatandaş tarafından alkışlanacaktır. Bir insanın akrabasını seçme şansımız yok ama siyasi akrabaları seçme şansımız var. TBMM kapıları her dakika hepimize açık. O parlamentoda konuşma yaparken sizler adına konuşma yapacağım. Bu akrabalıklarımızı inşallah ömür boyu sürdüreceğiz. TDP ile CHP birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...