Tgrt Haber

Eski bakanın genel af iddiası gündeme oturdu! AK Parti'den açıklama geldi!..

19 Haziran 2023 09:24 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 10:11
Eski bakanın genel af iddiası gündeme oturdu! AK Parti'den açıklama geldi!..

Eski Kalkınma Bakanlarından Müslüm Doğan'ın 29 Ekim'de 'genel af' ilan edileceği iddiası hükümlüler ve hükümlü yakınlarında büyük heyecanla karşılandı. "Genel af mı çıkacak? sorusu gündeme otururken AK Parti'den iddiaya ilişkin açıklama geldi!

Türkiye​'de gündemin ilk sırasına , genel af​ çıkacağı yönündeki iddiası oturdu. AK Parti​'nin af için hazırlıklara başladığı, MHP​'nin de ikna edildiği yönündeki iddia af bekleyen hükümlü ve hükümlü yakınını umutlandırdı.

29 EKİM'İ İŞARET ETMİŞTİ

İddiayı seslendiren isim ise Eski Bakan Müslüm Doğan oldu. Doğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "TBMM önüne takvimi koyacaktır ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girdiği tarih olan 29 Ekim 1923’de yürürlüğe koyacaktır" ifadelerini kullandı.  

Doğan daha sonra 10Haber'in konuyla ilgili sorularını yanıtlarken iddiasının kaynağını "AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım" diyerek dile getirmişti. Bu açıklanının heyecanı sürerken AK Parti'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Eski bakanın genel af iddiası gündeme oturdu! AK Parti'den açıklama geldi!..

ENSARİOĞLU HEYECANI ARTIRDI

AK Parti'li Galip Ensarioğlu 10Haber'e yaptığı açıklamada, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" ifadelerini kullandı. Ensarioğlu, "Af kararı, Müslüm Doğan'ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusuna yanıt vererek "Evet, olabilir" dedi.

TÜRKİYE'DE SON GENEL AF NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Türkiye'de son genel af 22 Aralık 2000'de çıkarılmıştı. Asıl adı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası olan ve dönemin Başbakan Bülenrt Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in önerisiyle çıkarılan, af, devlete karşı işlenen suçlar dışındaki suçlara erteleme veya şartlı salıverme hakkını kapsıyordu. Karar, kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak nitelendirildi. 'Rahşan affı' uzun süre tartışma konusu olmuş, glen eleştiriler sonrası Rahşan Ecevit "Ben affı garibanlar için istedim, katiller yararlandı." demiştir.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...