Tgrt Haber

Eski bakanlara Meclis'te yeni görev

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 18:07 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 18:10
Eski bakanlara Meclis'te yeni görev

Geçtiğimiz dönem Kabine'de yer alan eski bakanlar Milletvekili seçilerek Meclis'e girerken Meclis'te yeni görevleri de verildi. İhtisas Komisyonları Başkanları listesinde yer alan isimlerin görevleri de açıklandı. 

14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde kabinede yer alan 16 bakan, AK Parti​ sıralarından Milletvekili seçilerek Meclis​'e girdi. Yeni Kabine​ geçtiğimiz günlerde belli olurken eski bakanların Meclis'teki yeni görevleri ise merak konusu oldu. 

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre; TBMM'nin yeni döneminde milletvekili olan ve yeni Kabinede yer almayan bazı isimlere Meclis'te yeni görevler verildi. 

KOMİSYONLARDA BAŞKAN OLDULAR 

İhtisas Komisyonları Başkanları (28. Dönem 1. Devre) listesinde yer alan o isimlerden bazılarının görevleri de öğrenildi. Buna göre; Adil Karaismailoğlu Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Murat Kurum Çevre Komisyonu, Fuat Oktay Dışişleri Komisyonu, Süleyman Soylu İçişleri Komisyonu, Derya Yanık İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mahmut Özer Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Hulusi Akar Milli Savunma Komisyonu, Mehmet Muş Plan ve Bütçe Komisyonu, Vedat Bilgin Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Mustafa Varank Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Vahit Kirişci de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı oldu. 

Eski bakanlara Meclis'te yeni görev

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...