Tgrt Haber

Eylem hazırlığındaki teröristler tek tek yakalandı! Dr. Eray Güçlüer zamanlamaya dikkat çekti: Seçim öncesi düğmeye bastılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2022 13:25 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 14:28

Türkiye son günlerde ABD tarafından eğitilen hem YPG/PKK hem de DEAŞ üyelerinin hedefinde. Kanlı eylem hazırlığı içinde olan teröristler art arta güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Öte yandan ABD tarafından Suriye’nin doğusunda ve Yunanistan’ın bazı kamplarında teröristler eğitilmeye devam ediyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ASAM Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, “Düğmeye basıldı, seçim sürecindeki Türkiye’yi karıştırmak için harekete geçtiler” dedi. 

Suriye’nin kuzeyinde varlığını sürdüren terör örgütü YPG/PKK’ya ABD’nin desteği kesintisiz olarak devam ediyor. Amerikan askerleri Suriye’nin doğusundaki Malikiye ilçesinde teröristlere silahlı eğitim verdi, 240 teröristin eğitildiği ortaya çıktı. ABD’nin öncülük ettiği koalisyon güçleri 2015’ten beri yüzlerce terörist eğitti. ABD’nin eğittiği bu teröristler, şimdi Türkiye’ye kanlı eylem yapmak için sızıyor. Ancak güvenlik güçleri tarafından tek tek yakalanınca kirli emelleri yarıda kaldı. ABD’nin silahla donattığı Yunanistan’ın Lavrion Kampı'nda eğitim alarak silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içinde olan Hüsamettin Tanrıkulu da yakalanan teröristlerin arasında. 2 gün önce Suriye​ sınırında terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey sorumlusu 5 terörist sansasyonel eylem hazırlığı yaparken yakalandı. Öte yandan Türkiye​ bir süredir Suriye’nin kuzeyine harekat yapmayı planlıyor. Peki terör örgütleri neden harekete geçti? Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ASAM Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, TGRT Haber’de kritik yorumlarda bulundu.

ABD’NİN HEDEFİ 2’İNCİ BİR İSRAİL 

Ortadoğu’da PKK/YPG’yi kullanarak ikinci bir İsrail oluşturmak istediğini belirten Güçlüer, ABD’nin bölgeden çıksa bile silahlı aparatlarıyla bölgeyi dizayn etmek istediğini söyledi. 22 ildeki terörist sayısının 100’ün altında olduğunun altını çizen Güçlüer şunları söyledi: “Türkiye’nin terörle mücadeledeki başarısı bir örnektir. Bunu hukuk içerisinde yaptı. İkincisi teröristlerin yaşam alanları yok edildi. Türkiye kararlı olduğu müddetçe zaman içinde daha da azalacak. Orta Doğu’da siyaset kalemle değil silahla çiziliyor.”

Eylem hazırlığındaki teröristler tek tek yakalandı!  Dr. Eray Güçlüer zamanlamaya dikkat çekti: Seçim öncesi düğmeye bastılar

Hüsamettin Tanrıkulu

SEÇİM ÖNCESİNDE DÜĞMEYE BASTILAR  

Türkiye’nin seçim sürecinden olduğuna dikkat çeken Güçlüer, “Lavrion Kampı'ndaki teröristler Türkiye’ye sızdırılıyor. DEAŞ’lı sözde yöneticiler yakalanıyor. Bunlar özel yetiştirilmiş teröristler. Türkiye’ye karşı terör örgütleri üzerinden bir hareketlenme çabası olduğunu söyleyebilirim. Bunun nedeni bağımsız bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye bölgenin büyüyen bir gücüdür. Türkiye’yi kuşatma derdindeler. Bunlarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Türkiye’ye daha önce de benzer operasyonlar çekmeye çalıştılar. Yunanistan gibi kurumsal propsi ve terör örgütü gibi aparatlar üzerinden Türkiye’ye karşı bir hareket başlatılmak isteniyor” dedi. 

Eylem hazırlığındaki teröristler tek tek yakalandı!  Dr. Eray Güçlüer zamanlamaya dikkat çekti: Seçim öncesi düğmeye bastılar

DEAŞ'lı "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai. 

SURİYE’DE 4 YER KRİTİK 

Suriye’ni kuzeyinde terörden temizlenmesi gereken 4 yerin kaldığını belirten Güçlüer, bunları şöyle sıraladı: “Kamışlı, Ayn El-Arap, Münbiç ve Tel Rıf'at. Eninde sonunda buralar teröristlerden temizlenecek ve sınırlar temizlenecek. Uygun zaman geldiğinde mutlaka girilecek oralara. MİT ve TSK zaten operasyonlar yapıyorlar. Bu 4 yere mutlaka tamamlayıcı operasyonlar yapılacaktır.” 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...