Tgrt Haber

Fahrettin Altun, kendisini ve Erdoğan'ı hedef alan İsrail medyasına meydan okudu: Rahatsız oldular, aynen devam edeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 16:01 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 16:02
Fahrettin Altun, kendisini ve Erdoğan'ı hedef alan İsrail medyasına meydan okudu: Rahatsız oldular, aynen devam edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail medyasının kendisini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına sert tepki gösterdi. Türkiye’nin adaletten ve hakikatten yana tutumunun 'bazılarını' rahatsız ettiğine dikkat çeken Altun, "Fakat biz kim karşı çıkarsa çıksın, Gazze'deki katliamın son bulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze​'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistin​ sayısı 10 bine yaklaştı. Savaşın ilk gününden bu yana İsrail'in saldırılarının durdurulması için Türkiye varını yoğunu ortaya koyuyor. İletişim Başkanlığı da İsrail’in sivillere yönelik saldırılarında kendini aklamak için ortaya koyduğu dezenformasyonlara karşı büyük mücadele veriyor. 

İsrail medyası da İletişim Başkanlığı'nın bu mücadelesinden dolayı oldukça rahatsız oldu. Ronen Sahar imzalı, Times of Israel adlı internet gazetesinde yer alan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u hedef almıştı.

"GAZZE'DEKİ KATLİAMIN SON BULMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi: Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu programında konuşan Altun, İsrail’in Gazze'ye yönelik insan haklarını hiçe sayan ve savaş suçu niteliğindeki saldırıları esnasında sergiledikleri tutuma da değindi. İsrail medyasının, kendisini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına sert çıkan Altun, "Türkiye’nin adaletten ve hakikatten yana tutumunun birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz. Fakat biz kim karşı çıkarsa çıksın, Gazze'deki katliamın son bulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fahrettin Altun, kendisini ve Erdoğan'ı hedef alan İsrail medyasına meydan okudu: Rahatsız oldular, aynen devam edeceğiz

Türkiye'nin gerek diplomatik girişimler anlamında gerekse iletişim alanında elinden gelen tüm çabayı ortaya koymaya çalıştığını ifade eden Altun, "Bilhassa Batılı medya organlarının İsrail ordusundan adeta talimat alarak yaptıkları taraflı yayınlara karşı Türkiye iletişim ve medya alanında görev yapan bütün kurumlarımızla birlikte hakikatten ve adaletten yana bir tutumun önceliğini sergiledik. Zira İsrail'in Gazze'de hiçbir hedef gözetmeksizin yaptığı saldırıların bir benzeri, yeni medya mecraları başta olmak üzere tüm iletişim ve medya ekosistemi içerisinde hakikate ve hakikatten taraf olanlara yönelik olarak sürdürülmektedir" dedi.

İsrail’in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabalarının sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkililerin eliyle de sürdürüldüğünü söyleyen Altun, bu dezenformasyon kampanyasıyla mücadele etmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi.

Fahrettin Altun, kendisini ve Erdoğan'ı hedef alan İsrail medyasına meydan okudu: Rahatsız oldular, aynen devam edeceğiz

"MÜCADELE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

İsrail'in ve İsrail yanlılarının gerçekleştirdiği dezenformasyon faaliyetlerine karşı Türkiye yoğun bir gayretle hakikatin üzerindeki perdeleri kaldırmaya, gerçekleri hızla tüm dünya kamuoyunun dikkatine sunmaya çalıştığını altını çizen Altın, "Bununla birlikte biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hiç yılmadan barıştan, adaletten, hakikatten yana durmayı ve fakat zulme, adaletsizliğe ve insan hakları ihlallerine karşı mücadele etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜM DÜNYAYA HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin adaletten ve hakikatten yana tutumunun birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini gördüklerini söyleyen Altun, açıklamasının devamunda şu ifadeleri kullandı:

"Biz kim rahatsız olursa olsun, kim karşı çıkarsa çıksın bu insani trajedinin bir an önce son bulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Dış politika ve diplomatik girişimler alanında da bunu sürdüreceğiz, iletişim ve medya alanında da bu gayreti ortaya koyacağız. Biz gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak gerek Anadolu Ajansı gerek TRT gerek diğer medya kuruluşlarımız olarak, elimizdeki tüm imkan ve araçlarla doğruyu ve hakikati savunmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Algıları çarpıtılarak eylem gücü paralize edilmeye çalışılan tüm dünya kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmanın gayreti içinde olacağız. Biz, bu anlamda Türkiye'nin bir merkez güç olduğunu ve bu sorumluluğu taşıması gerektiğine inanıyoruz, bu gayretle çalışıyoruz. Orta Doğu'daki birçok sorunun kaynağında esasen daha temel bir sorunun olduğunu, bu sorunun adının da 'İsrail sorunu' olduğunu tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...