Tgrt Haber

Son dakika! Fidan'a Mısır'dan tebrik! Yakınlaşma sürüyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
11 Haziran 2023 16:30 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 17:08
Son dakika! Fidan'a Mısır'dan tebrik! Yakınlaşma sürüyor

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede mevkidaşı, Bakan Fidan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik etti.

Dışişleri BakanıHakan Fidan​, Mısır​ Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Shoukry, mevkidaşı Fidan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Görüşmede mevkidaşı Bakan Fidan’ı yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Görüşmede ayrıca ikili ilişkiler ele alındı.

Söz konusu görüşme, Türkiye​ ile Mısır arasında son dönemde gelişen normalleşme sürecinde atılmış yeni bir adım olarak yorumlandı. İki ülke ilişkileri Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervelerine yönelik kıta sahanlığa tartışmaları nedeniyle gerilmişti.

ÇAVUŞOĞLU ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, 2022 Dünya Kupası'nın final maçında bir araya gelmiş, el sıkışan ikilinin buradaki samimi görüntüsü sonrası iki ülke arasına yeniden yakınlaşma sürecine girilmişti. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz mart ayında bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası iki ülke ilişkileri ivme kazanırken, Sisi ile Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte resmi bir temasta bulunması ihtimali güç kazanmıştı.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...