Tgrt Haber

'Gardaş'a samimi karşılama: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile bir araya geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
15 Mart 2023 20:39 - Güncelleme : 15 Mart 2023 23:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleşecek Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi öncesi Ankara'ya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i karşıladı. Tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrak ve askerlerinin yer aldığı alandan geçen iki liderin samimi selamlaşması da dikkat çekti.

Türk Devletleri Teşkilatı​ Olağanüstü Zirvesi yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Zirveye; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın liderleri katılacak. Gözlemci ülke sıfatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Macaristan da zirvede yer alacak.

ZİRVENİN GÜNDEMİ TÜRKİYE​'DEKİ DEPREMLER

Zirvenin ana gündem maddesi ise, Türkiye'de meydana gelen depremlere ilişkin yürütülen çalışmalar olacak. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler Türkiye'ye destek için arama kurtarma ekibi göndermişti.

ERDOĞAN​ İLE ALİYEV​'DEN SAMİMİ KUCAKLAŞMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesi liderleri Ankara'da kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı. İki lider arasındaki samimi selamlaşma dikkat çekti.

Tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerlerin de yer aldığı karşılamada Erdoğan ve Aliyev, merdivenlerde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleşti.

'Gardaş'a samimi karşılama: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile bir araya geldi

Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'u da resmi törenle karşıladı.

Kaynak: İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...