Tgrt Haber

Gaziosmanpaşa’da oy sayımı krizi: AK Parti ve CHP'liler arasında kavga çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
03 Nisan 2024 11:58 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 13:33

AK Parti'nin Gaziosmanpaşa Belediye seçimleri için yaptığı itiraz, İlçe seçim kurulunda kabul edildi. Yeniden oy sayımı kararı alınırken AK Parti ve CHP'liler arasından kavga çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

İstanbul'da milyonlarca vatandaş sandık​ başına gidip oyunu kullandı. Gaziosmanpaşa'da henüz kesinleşmemiş sonuçlara göre; CHP​ büyük bir sürpriz yaparak birinci parti olarak çıktı. AK Parti ise itiraz​ ederken oyların yeniden sayılmasını istedi.

AK Parti'nin itirazı sonrası Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Bugün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlanacaktı... Ancak CHP cephesinin oy sayımını engellemeye yönelik girişimler bulunduğu öne sürüldü. 

Gaziosmanpaşa’da oy sayımı krizi: CHP cephesinden engelle girişimi - 1. Resim

"SAYIM İŞLEMİ ENGELLENİYOR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Gaziosmanpaşa’da ilçe seçim kurulunun ve  itiraz üzerine verilen il  seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen CHP li partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

CHP TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de sosyal medya hesabından Gaziosmanpaşa’da yaşananlara ilişkin bir paylaşımda bulundu. Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADENİN MASA BAŞINDA DEĞİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

"İlçe Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. 

İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak.  Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız.

Gaziosmanpaşa’da oy sayımı krizi: AK Parti ve CHP'liler arasında kavga çıktı - 2. Resim

OY SAYIMI​ SIRASINDA GERGİNLİK

Gaziosmanpaşa'da sayım işlemleri sırasında CHP ve AK Partililer arasında kavga çıktı. Kavga polisin araya girmesiyle büyümeden engelledi. Çevik Kuvvet ekipleri tartışma sonrasında kurul önünde güvenlik önlemlerini artırdı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...