Tgrt Haber

Filistin diplomasisi sürüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 18:00 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 18:23
Filistin diplomasisi sürüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü

Son dakika haberi: Türkiye'nin Filistin-İsrail çatışmasının sona ermesi için yürüttüğü diplomasi trafiği devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail-Filistin çatışmasının sonlanması adına dünya liderleriyle yürüttüğü diplomasi trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğani son olarak Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis​ ile telefonla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin​ arasındaki çatışmalar ve bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ele alındı.

'ÇATIŞMALI SÜRECİN SONLANMASI İÇİN HER TÜRLÜ HAYRETİ GÖSTERECEĞİZ'

Cumhurbaşkanım Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel çapta son derece olumsuz sonuçları olabilecek bu çatışmalı sürecin sonlandırılması için her türlü gayreti gösterdiğini ve buna devam edeceğini ifade etti.

'BÖLGE ÜLKELERİ, İNSAN HAKLARI İHLALİNİ DURDURMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ülkelerinin de barışı korumanın yanı sıra çatışmaların ve insan hakları ihlallerinin durdurulması için çaba gösterip dünyaya bu yönde mesaj vermesi gerektiğini belirterek tepkileri artıran değil, azaltan adımların bir an önce atılmasının doğru olacağını belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...