Tgrt Haber

Altılı masa yaşanan görüş ayrılıklarına rağmen yine toplanıyor! Kılıçdaroğlu’nun adaylığına bir veto daha geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
20 Eylül 2022 08:11 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 08:15
Altılı masa yaşanan görüş ayrılıklarına rağmen yine toplanıyor! Kılıçdaroğlu’nun adaylığına bir veto daha geldi

6 muhalefet liderinin oluşturduğu 6’lı masada ikinci tur görüşmeleri 2 Ekim’de CHP’nin ev sahipliğinde 2 Ekim’de yapılacak. Görüş ayrılıklarının damga vurduğu son günlerde masada adaylığı ön plana çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir veto daha Gelecek Partisi’nden geldi. 

Türkiye 2023 seçimleri öncesinde nefesini tuttu. Siyasi partilerin mutlak ‘zafer’ elde etmek için çıkacağı mitingler öncesinde 9 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen muhalefetteki aday belirsizliği sürüyor. Cumhur ittifakının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğanolurken 6’lı masada ise henüz bir isim çıkmış değil.

PARTİLER AYRI TELDEN ÇALIYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çok istediği ancak bunun masada pek sıcak karşılanmadığı öğrenildi. Hatta geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisinin İstanbul İ Başkanı İsa Mesih Şahin Sultanbeyli’deki mitinginde “Adayımız Ahmet Davutoğlu’dur” açıklanmasında bulunması aday krizini gözler önüne bir kez daha serdi. Sahada en çok duyulan Mansur Yavaş​ ismi ile çıkış yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve “Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarsa masa dağılır” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun sözleri kafa karışıklıkları gün yüzüne çıkardı.  İyi Parti’den sonra Gelecek Partisinin de “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz” kanaatinde olduğu kulislerde konuşuluyor.

2.TUR GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Bu belirsizlik ortamında gözler 2 Ekim’de yapılacak yedinci toplantıya çevrilmiş durumda. 2.tur görüşmelerin ilk toplantısını 2 Ekim günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde toplanılması beklenirken yeni sisteme geçilene kadar çıkarılacak yasalar ve KHK'lar için çalışmalar da yapıldı. Seçimlerde TBMM'de elde edilecek çoğunluğa göre Anayasal mevzuat değişiklikleri de devreye sokulacak.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...