Tgrt Haber

Gizli toplantı sonrası İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında ilk temas

Editör: Şule Altınel / Kaynak: AA, TGRT Haber
22 Temmuz 2023 17:11 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 20:37
Gizli toplantı sonrası İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında ilk temas

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı. Yaşanan gizli zoom toplantısı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk kez tokalaştı. Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrası ilk açıklama geldi.

Seçim sonrası başlayan CHP​'de değişim tartışmaları devam ederken patlak veren İmamoğlu'nun gizli toplantısı, koltuk savaşında ivme kazandırdı.

İKİLİ ARASINDA İLK TEMAS

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin Ekrem İmamoğlu​ ile yaptığı Zoom​ toplantısının kaydının internete sızması ana muhalefet partisi cephesinde fırtınalar koparırken İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında ilk temas bugün gerçekleşti.

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ başkanlığında başladı.

CHP toplantısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirilecek ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu

36 BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Toplantıya 36 belediye başkanı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtayan Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Partimiz bütün sorunları aşacaktır" dedi. Kılıçdaroğlu ise gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yapıyor

Toplantının açılış konuşmasını Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaparken Ekrem İmamoğlu ve bazı belediye başkanları da söz aldı.

Ekrem İmamoğlu CHP toplantısında

KRİTİK TOPLANTI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Toplantıda Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları, yaklaşan yerel seçimler ve belediyelerin mevcut sorunları ve ele alındı. Yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Yılmaz Büyükerşen parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını belirtti.

Büyükerşen, toplantıda bazı belediye başkanlarının parti yönetiminde değişim konusunu açtığını da sözlerine ekleyerek, “Toplantıda bana göre bir gerilim yaşanmadı. Ama yaşandı diyenler olabilir mi olabilir. Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) çok detaylı açıklamalarda bulundu ve o açıklamalar yapılırken düşündüm ki o konuların üstünde pek de durmamışız. Bilmediğimiz çok şey var ve iletişim kopukluğumuz var" dedi.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

CHP toplantısı

Kaynak: AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...