Tgrt Haber

Gökhan Günaydın’dan 'Cemal Canpolat' iddiası: Değişimcilerin adayı olmak istedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 13:40 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 15:13
Gökhan Günaydın’dan 'Cemal Canpolat' iddiası: Değişimcilerin adayı olmak istedi 

CHP'de değişim tartışmaları içinde süren il başkanlığı seçimleri devam ederken İstanbul'da genel merkezin adayı olan Cemal Canpolat hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Canpolat'ın adaylığını açıklamadan önce Ekrem İmamoğlu'na 'değişimcilerin adayı olayım' dediğini öne sürdü.

CHP​, 5 Kasım’daki Büyük Olağan Genel Kurultayı öncesi büyük provasını İstanbul'da verdi. Kongre'de kazanan isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve değişimcilerin desteklediği Özgür Çelik oldu. 

İstanbul'daki seçimin üzerinden henüz 2 gün geçmesine rağmen genel merkezin adayı olarak yarışan Cemal Canpolathakkında dikkat çeken bir iddiada bulunuldu. 

KRT'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Canpolat için, "Cemal Bey, Ekrem Bey ve onu destekleyen arkadaşlar tarafından il başkanı adayı gösterilme talebinde bulundu" dedi. 

"KONGRE HEYECANIYLA YAPMIŞTIR"

Günaydın, Canpolat'ın kongrede Ekrem İmamoğlu​'nu hedef almasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: 

"O konuşmayı ben yapmış olsaydım, o konuşmaya atıf yaparak Tevfik Göksu tweet atsaydı ben kendi adıma çok üzülürdüm. Cemal Canpolat bu konularda duyarlılığı olan bir insandır. Kongre heyecanıyla yapmıştır bu konuşma. Biz, 2024 Mart’ında İstanbul için yarışacak adayımızı güçlendirmek amacıyla da kongre yapıyoruz."

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi pazar günü gerçekleştirilmiş ve kongre sonucunda Özgür Çelik, 342 oy alarak CHP İstanbul İl Başkanı olurken Cemal Canpolat 310 oy almıştı. 

Gökhan Günaydın’dan 'Cemal Canpolat' iddiası: Değişimcilerin adayı olmak istedi 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...