Tgrt Haber

Hakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı Blinken ile fotoğrafı sosyal medyayı salladı! Beden dilindeki mesaj dikkat çekti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 00:45 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 00:55
Hakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı Blinken ile fotoğrafı sosyal medyayı salladı! Beden dilindeki mesaj dikkat çekti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İngiltere'de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmedeki beden dili sosyal medyaya damga vurdu. Sosyal medyada yayılan fotoğraf karesinde Fidan'ın dik duruşu ön plana çıkarılırken, söz konusu beden dili dış politikada yeni dönemin de işareti olarak yorumlandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere'de düzenlenen "2023 Ukrayna​ İyileştirme Konferansı" kapsamında  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​ ile bir araya geldi. İki bakan, heyetler arası görüşmenin ardından baş başa da konuştu.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN POZ

Hakan Fidan ile Antony Blinken arasındaki görüşmenin fotoğraflarının basına yansıdı. Paylaşılan bir fotoğraf karesinde Bakan Fidan'ın duruşu sosyal medyaya damga vurdu.

BEDEN DİLİ NE SÖYLÜYOR?

Bakan Fidan'ın fotoğrafta dik duruşu ön plana çıkarken, mevkidaşının yanında sergilediği beden dili, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu hayata geçiren hükümetin dış politikada başlattığı yeni dönemin de işareti olarak yorumlandı.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, uluslararası arenada söz sahibi konuma gelen, küresel krizlerin çözümünde öncü olan Türkiye​'nin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski liderleri hatırlatarak dile getirdiği "Artık el pençe divan duran o eski Türkiye yok" söylemini yansıtan biçimde imaj verdiğini dile getirdi.

Yapılan yorumlardan birinde ise, "Kırkpınar pehlivanı, kirli sakallı, eli bilekten kavramış, omzu üstüne bindirmiş, sol el olası tehditlere hazır, kontrol kendinde, rakibin sol el pasivize edilmiş. Diyor ki; ben geldim" ifadelerine yer verildi.

İşte sosyal medyaya damga vuran o fotoğraf...

Hakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı Blinken ile fotoğrafı sosyal medyayı salladı! Beden dilindeki mesaj dikkat çekti

Hakan Fidan'ın beden dili sosyal medyayı salladı.

GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR

Dışişleri Bakanı Fidan, baş başa görüşme öncesi  yaptığı açıklamada,Ukrayna'ya verilen desteği göstermek amacıyla bugün Londra'da bulunduklarını belirtti. Blinken ile yapacakları görüşmede ikili meseleleri de alacaklarını bildiren Fidan, "Bildiğiniz üzere, her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ancak NATO ve diğer platformlardaki uzun süreli müttefikliğimiz bizi birlikte çalışmaya devam etmeye zorluyor" dedi.

Bakan Fidan, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere, Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ve ABD​ Başkanı (Joe) Biden geçen yıl İspanya'nın başkenti Madrid'de Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasını kurmuştu. Mekanizmanın amacı, çözüm bekleyen konuları ele almak ve iş birliğimizi daha da derinleştirmek için fırsatları araştırmaktır. Bu nedenle, Bakan Blinken'la birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Hakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı Blinken ile fotoğrafı sosyal medyayı salladı! Beden dilindeki mesaj dikkat çekti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere'de görüştü.

'İLİŞKİLERİMİZ DERİN VE ZENGİN'

Blinken de Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı Fidan'la çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkesi ve Türkiye'nin en temel konularda birlikte yaptığı çok şeyin olduğunun altını çizen Blinken, "Konuşacak çok şeyimiz var. Elbette yaklaşan NATO zirvesi, İsveç'in katılım süreci, savunma işbirliğimiz, enerji ve ekonomik iş birliği dahil bir dizi konuda ilerleme kaydedilmesi hakkında konuşacağız ancak ülkelerimiz arasındaki ilişki derin ve zengin. Dediğim gibi, (bu ilişki) zamanımızın en önemli meselelerinin birçoğuna ilişkin. Birçok önemli konuyla ilgili. Dolayısıyla, burada Londra'da sizinle biraz zaman geçirme fırsatı bulduğum için çok teşekkür ederim" dedi.

'TÜRKİYE DEĞERLİ BİR MÜTTEFİK VE ORTAK'

Blinken, Hakan Fidan ile yaptığı ilk yüz yüze görüşme sonrası ise sosyal medya hesabında açıklamada bulundu. Blinken, Bakan Fidan ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Türkiye değerli bir NATO müttefiki ve ortaktır” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/SecBlinken/status/1671553357268254722

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...