Tgrt Haber

HDP’den altılı masaya uyarı gibi mesaj: Aday belirleme çalışmalarına başladık

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2022 20:02 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 20:50
HDP’den altılı masaya uyarı gibi mesaj: Aday belirleme çalışmalarına başladık

Son dakika haberi: HDP, bir türlü aday belirleyemeyen altılı masaya resti çekti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Altılı masanın gizli ortağı HDP​ resti çekti. HDP'nin Eş Başkanı Mithat Sancar​, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sancar, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkarma konusunda çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Ortak aday fikrine açık olduklarını belirten Sancar, bunun için ilkeler üzerinden müzakere edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Sancar, ilkeler üzerinden yürütülecek müzakerelerde bir gelişme olmaması halinde kendi adaylarıyla seçime girmelerinin hakları olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında ortak adayda olması gereken nitelikleri sıralayan Sancar, çalışmaları yürütmek üzere kurulan kurulun çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. HDP’nin, ayrıca tartışmayı tabana indireceğini ve halkla paylaşacağını belirtti.

"ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Sancar, ayrıca kendi adaylarını çıkarma çalışmalarını da tabanla birlikte yürüteceklerini, "Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme mekanizmalarımız açık ve şeffaf biçimde çalışmalarına başlamıştır." sözleriyle vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...